Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

2011-12 φτιάχτηκε αυτό το γκράφιτι στο ανατολικό τοίχο του παλιού πλέον Λυκείου... το βλέπετε πριν το φάει ο χρόνος. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι μόλις το έφτιαξαν τα παιδιά της Νεολαίας Κισάμου, σε μια εβδομάδα καλλιτεχνικής ανησυχίας "Αrt Festival" αν δεν κάνω λάθος το έλεγαν -έβαψαν και τους κάδους της πόλης τότε- "κτύπησε" ο κυνηγός των γκράφιτι, ο κ. Νικόλαος Στεργιάδης, ένας κύριος απο τα Χανιά που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να "παρακολουθεί" τους νέους στην προσπάθεια δημιουργίας τους, να τους καταγράφει και να τους πηγαίνει στα δικαστήρια ...αφού βλέπει κάτι το διαφορετικό στις εικόνες που οι νεαροί ζωγραφίζουν σε διάφορους τοίχους, είτε με άδεια ή χωρίς. 
Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ο ότι ο κύριος αυτός προσπαθεί τα τελευταία 6 χρόνια να "τσιτώσει" την μικρή μας κοινωνία γράφοντας συνέχεια για την ζωγραφιά εκείνης της περιόδου σε διάφορα σάιτ, ακόμα και εδώ θα τον δείτε σε λίγο να γράφει τα δικά του. Δεν σταματάει βέβαια μόνο σε αυτά, αλλά καταγγέλλει στην αστυνομία κάθε ενέργεια τέτοια -του έχουν ξεφύγει κάμποσες- στέλνοντας πολλούς νέους στα δικαστήρια.

Παρακάτω σαν παραθέτω την μήνυση που έκανε στα παιδιά της ΝΕΚΙ γιατί όπως λέει είδε διάφορα...
 - ......σχετίζεται με τα γκράφιτι που σχεδιάστηκαν επάνω σε Δημόσιο Σχολείο, το Ενιαίο Λύκειο Κισάμου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισάμου) και επάνω σε περιουσία του Δήμου Κισάμου που διοργάνωσε ο «Πολιτιστικός» Σύλλογος «Νεολαία Κισάμου» (ΝΕ.ΚΙ.) τον Οκτώβριο του 2011, γκράφιτι το περιεχόμενο των οποίων αντιστοιχεί και προβάλει βασικές δοξασίες του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού και αποσκοπούν στον παράνομο αθέμιτο προσηλυτισμό υπέρ της παναίρεσης του Οικουμενισμού, της «Πανθρησκείας», η οποία προωθείται εξ’ολοκλήρου παράνομα από το πολιτικο-παραθρησκευτικό κίνημα της «Νέας Εποχής». αυτά λοιπόν είδε ο κύριος αυτός και συνεχίζει να βλέπει. 

Βέβαια τα παιδιά εδώ αθωώθηκαν μιας και είχαν πάρει την σχετική άδεια και απο δήμο αλλά και απο τον σύλλογο γονέων τότε του Γενικού Λυκείου.... γιατί αλλιώς όπως λέει και η ελληνική νομοθεσία που την ξέρει καλά ο κύριος αυτός θα τα καταδίκαζε  μιας και το γκράφιτι άνευ αδειοδότησης,το θεωρεί αξιόποινη πράξη και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 381, 382, 383 του ποινικού κώδικα, όποιος με πρόθεση καταστρέφει ή βλάπτει ξένη περιουσία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. Βέβαια για την περίπτωση που υπάρχει φθορά ξένης και όχι κρατικής ιδιοκτησίας, η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση του παθόντος, δηλαδή του ιδιοκτήτη... 
Αυτά πέρασαν τα παιδιά αθωώθηκαν αλλά δεν μπορεί να το χωνέψει ο κύριος αυτό και συνεχίζει να μας προκαλεί.... Καλό είναι λοιπόν να του εξηγήσω του κυρίου αυτού οτι το σχέδιο δεν ήταν παγανιστικό, ήταν προφητικό και έδειχνε την πανδημία και τα επακόλουθα της.... μπας και ησυχάσει και μας αφήσει ήσυχους. Εκτός κι αν του αρέσει να βλέπει νεαρούς...να ζωγραφίζουν που το πράγμα αλλάζει και εδώ θα μπορούσε να επέμβει ένας εισαγγελέας για να δει γιατί έχει τόσο πάθος με αυτά.

Και όλα αυτά για να περάσουμε την ώρα μας, μιας και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ασχολιούμαστε με αυτόν τον κύριο, αλλά θα κάναμε μια βόλτα στην εξοχή... αλλά το αμπαροκλείδωμα μας μας δίνει την δυνατότητα να λέμε και καμιά βλακεία. 

Μην σχολιάσετε την ανάρτηση θα την σχολιάσει σίγουρα ο κ. Στεργιάδης..είναι ειδικός στο να βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι φυσιολογικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: