Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΑ

Το κτήριο αυτό βρίσκεται στην οδό Αρετά είναι εντός του τούρκικου φρουρίου και είναι χρόνια εγκαταλελειμμένο νομίζω απο την δεκαετία του 90. Διάβασα μια ανάρτηση χθες για το συγκεκριμένο κτήριο που είναι δυστυχώς επικίνδυνο και ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε ατύχημα, ήδη έχουν πέσει παράθυρα και οροφή. ... "αν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα Τρίτσης για να κατεδαφιστεί αφού βέβαια υπάρξει συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες". 

Η αλήθεια για αυτό το κτήριο είναι οτι είναι ένα απο τα "συναισθηματικά" κτήρια της πόλης μας, (δεν ξέρω αν είναι και κάτι άλλο, αλλά εκεί μάθαμε τα πρώτα γράμματα μας μερικοί απο μας, αφού στέγασε το πρώτο νηπιαγωγείο 1955 πριν μετακομίσει το 1967-68 στην πλατεία Μάνου Κατράκη. (απέναντι απο το ΟΤΕ)
Λύση βέβαια δεν είναι η κατεδάφιση του επειδή μας ενοχλεί, αυτό είναι το σίγουρο, μιας και υπάρχει και ο κίνδυνος να κρύβει αρχαία απο κάτω με όλες τις συνέπειες μετά της μη οικοδόμησης του.... όμως πριν είναι αργά ας κάνει μια προσπάθεια ο Δήμος και να δει αν με κάποιο πρόγραμμα μπορεί να το αγοράσει για να το κάνει μια ωραία βιβλιοθήκη. Αναβαθμίζεται και η περιοχή και το κτήριο δεν γίνεται ένας σωρός πέτρες ... Θεωρώ οτι είναι μια καλή λύση αφού όλες οι προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής να κάνει κάτι παρόμοιο στην πλατεία Τζανακάκη, παλιές τουαλέτες, ναυάγησαν. 
Απλά χρειάζεται μεράκι και θέληση, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα της πόλης.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: