Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΙΓΜΑ

Θετικό και το άλλο δείγμα απο την βοηθό βρεφονηπιοκόμου του παιδικού σταθμού Γραμβούσας και έτσι τα κρούσματα αυτήν την στιγμή, τα επιβεβαιωμένα στην Κίσαμο είναι 4. Ήδη η οικογένεια της υπαλλήλου του Δήμου βρίσκεται σε καραντίνα. Μάλιστα όπως είχα γράψει και το Σάββατο θα γίνουν και άλλα τεστ, ειδικά στις οικογένειες αυτών που έχουν νοσήσει. Το ζητούμενο βέβαια είναι οτι υπάρχει μια αβεβαιότητα και κανείς δεν ενημερώνει για το τι θα γίνει με τα παιδιά και τους γονείς του παιδικού σταθμού, τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου-ΓΕΛ που όπως όλοι γνωρίζουμε οι γονείς τους νόσησαν αλλά αυτά πήγαιναν σχολείο για μερικές μέρες. Ίσως ο ΕΟΔΥ να το έχει κάνει με τον δικό του τρόπο, αλλά και πάλι δεν υπάρχει ίχνος ενημέρωσης. 

Επί ευκαιρίας και βλέποντας τον πανικό μας να τρέξουμε να απολυμάνουμε τους χώρους και τι τάξεις των σχολείων, καλό είναι να ξανασκεφτούμε την περίπτωση να ελαφρύνουμε τις τάξεις και απο 20 να τι κάνουμε τουλάχιστον 15. Να καταλάβουμε οτι τα άρρωστα παιδιά μένουν σπίτι ακόμα κι αν έχουν μια απλή γρίπη, και φυσικά μην ξεχνάμε την μάσκα ειδικά στους κλειστούς χώρους. Καλή ανάρρωση στους νοσούντες κι ας ελπίσουμε οτι θα σταθούμε για άλλη μια φορά τυχεροί μέσα στην αδιαφορία μας και δεν θα έχουμε καμιά μεγαλύτερη διασπορά εκτός απο αυτήν του παιδικού σταθμού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: