Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Τελικά η "Βικτώρια" μας διέλυσε και άφησε το αποτύπωμα της ειδικά στην περιοχή του Λαφονησιού με τεράστιες ζημιές σε δρόμους και θερμοκήπια. Χαλάζι, νερό και αέρας κατέστρεψαν τις καλλιέργειες, δρόμοι ποτάμια και απο το Στόμιο ως και το Ελαφονήσι μεγάλες προσπάθειες του Δήμου με δυο μηχανήματα να κρατήσουν τον δρόμο όσο το δυνατόν "καθαρό".. 
Ο Δήμος Κισάμου ακυρώνει το αποψινό Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος προσπαθεί να εκτός του να βγάλει τον δήμο σε έκτακτη ανάγκη να κλείσει και όσο το δυνατόν περισσότερες πληγές. 'Ήδη 4 μηχανήματα δουλεύουν στα νότια του Δήμου απο το πρωί αλλά η κατάσταση είναι σε ορισμένες περιοχές εκτός ελέγχου.
Ήδη η πυροσβεστική δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα για σπίτι πλημμυρισμένο στην Ποταμίδα.  Στο Στόμιο έχει δημιουργηθεί καταρράκτης (φωτο K. Βοιδομαρκάκης) λίγο μετά το γεφυράκι.
Το πρωί όπως έμαθα πριν λίγο θα επισκεφτεί την περιοχή και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, ενδεχομένως και ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτράκης για να δούνε το μέγεθος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: