Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑ

Η Κτηματική υπηρεσία δεν γουστάρει την Κίσαμο....ή εμείς δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας εδώ, δεν εξηγείται αλλιώς - από ότι μαθαίνω- το προστιματάκι που μας έριξε για τα καμώματα μας στα νότια του δήμου μας! Ψιλοπράγματα βέβαια μπρος στο χρέος...κάπου 80.000 ευρουλάκια. Ψίχουλο αλλά δε παύει να τσούζει...
Επ' ευκαιρίας βέβαια καλό είναι μιας και πλησιάζουμε σε προεκλογική περίοδο, να μάθουμε το πρόγραμμα των υποψηφίων για αυτήν την περιοχή που εισπράττουμε αλλά δεν της το ανταποδίδουμε, με αποτελέσματα να έχουμε αυτά τα καμώματα.... Καιρός είναι να αρχίσουν να μας λένε πως θα της ξαναδώσουν την χαμένη ταυτότητα της, πως θα την ξανακάνουν ελκυστική...  μιας και είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει δυνατή εκπροσώπηση από την περιοχή στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια εκπροσώπηση που θα μπορούσε να την προστατέψει δικαιωματικά.
Μακάρι βέβαια να κάνω λάθος αλλά ο τρίτος πόλος, που όλοι κάποτε πιστέψαμε ότι θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην γειτονιά μας, μάλλον μας τελείωσε.  
Ένας-ένας οι υποψήφιοι αποτραβιούνται δημιουργώντας τεράστιο κενό στον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής μας, κάνοντας το παιχνίδι να μοιάζει μονότονο, αφού οι καταστάσεις ευνοούν την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με ποσοστά πολύ μεγάλα. Μακάρι βέβαια να παρουσιαστεί μια νέα δύναμη - πολύ δύσκολο- αλλά αν παρουσιαστεί, μπορεί να μην αλλάξει τον νικητή, αλλά σίγουρα δεν θα έχουμε ποσοστό που ευνοεί την τεράστια αυτοδυναμία. 
Στοίχημα πάντως δεν βάζω... γιατί είδαμε πόσο έξω πέσαμε την τελευταία φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: