Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

που πραγματοποιήθηκε στις  23-10-2017 
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ
Είναι σαφές πως, όταν δεν υπάρχει ενημέρωση σε ακριβή γεγονότα και καταστάσεις, κάποιος μπορεί να εκφέρει την άποψη του για το «πώς» κατανοεί τα δεδομένα ή κάποιος άλλος, σκοπίμως, να τα παρουσιάζει όπως θέλει με στόχο το όποιο όφελος νομίζει ότι μπορεί να αποκομίσει.
Πως έχουν τα δεδομένα:
Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου σαν τελευταίο θέμα ήταν «η Λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου». Όταν έφτασε η ώρα της ανάπτυξης του θέματος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη Αποστόλου και του κ. Γιαννουλάκη ζήτησα από το σώμα να μην γίνει συζήτηση – απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά να γίνει κλειστή σύσκεψη για το θέμα. Είναι γεγονός ότι το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί στο γραφείο του Δημαρχείου Κισάμου, ωστόσο ήθελα να γίνει στο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για να παραβρεθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι τοπικοί Πρόεδροι καθώς αφορά το σύνολο του Δήμου μας. Επίσης, με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να γίνει καταγραφή (λόγο μικροφώνων) απόψεων και αποφάσεων όλων των εμπλεκόμενων και κυρίως να υπάρχει η δέσμευση προς το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου μας, για το «τι μέλει γενέσθαι με την λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου».
 Ζήτησα λοιπόν και «συμφώνησε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει η κλειστή σύσκεψη». Ταυτόχρονα, παρακάλεσα τους τέσσερις Δημότες που υπήρχαν στο χώρο, να μας αφήσουν  να συζητήσουμε. Οι τρεις το δέχτηκαν και έφυγαν. Ο ένας από αυτούς είπε «δεν φεύγω».
Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία προστασίας του οργάνου και της προσωπικότητάς μας από την αυθαίρετη ενέργεια του πολίτη ο οποίος δεν δεχόταν να φύγει. Έτσι κλήθηκε η αστυνομία για να επιβάλει τα νόμιμα.
Ο πολίτης έφυγε τελικά. Δεν τον πήραν «σηκωτό» όπως γράφουν κάποια ΜΜΕ,  απλώς για να βγει η είδηση γιατί "πουλάει". . Ή ότι άλλο διαδίδεται από "διάφορους’" γιατί έτσι τους βολεύει να σπέρνουν δηλαδή ψεύδη και λάσπη.
Κλείνοντας το θέμα αυτό φυσικά και θα υπερασπίζουμε μέχρι τέλους το δημοκρατικό δικαίωμα που έχουμε να προασπιζόμαστε θεσμούς και διαδικασίες.
Επιπλέον, εάν κάτι ήταν μη νόμιμο και ηθικό σε αυτό που ζήτησα, οι διαφωνούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έπρεπε να αποχωρήσουν (όπως και έκανε ένας Τοπικός Πρόεδρος). Παρόλα αυτά, όλοι μείνανε και καλώς μείνανε και υπήρξε και απόλυτη συμφωνία απόψεων, πλην ενός μέλους που περιμένουμε να μας φέρει γραπτώς την απόφασή του όπως δήλωσε, διότι ήθελε περισσότερη ενημέρωση για τα δεδομένα του θέματος.
Υ.Γ. Για τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωση.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: