Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΗΓΟΡΟΥΜΕ.....

"Το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών του και με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών." 
- Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν και να δίνουμε λάθος εντυπώσεις στον κόσμο, το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να κάνει κλειστό δημοτικό συμβούλιο... το αναφέρει καθαρά ο κανονισμός, στο άρθρο 4 παράγραφος 4. 
Βέβαια λέει καθαρά ότι πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση που αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί (χρειάζεται να το αποδείξεις) σε δημόσια συνεδρίαση.
- Οπότε καλά κάναμε, αν είχαμε αιτιολογημένη απόφαση και βρισκόμασταν τα 4/5!!! και ...κάμαμε κλειστό δημοτικό συμβούλιο.... που τα πρακτικά του όμως θα πρέπει να τα δημοσιοποιήσουμε εντός 3 ημερών. Οπότε ας περιμένουμε να δούμε, πέρασαν άραγε αυτές οι 3 μέρες;, για να μάθουν οι δημότες τι κουβεντιάσαμε. Γιατί και αυτό το λέει καθαρά ο κανονισμός.
 Άρθρο 9 παράγραφος 1
"Τρεις (3) ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ευθύνη του αρμόδιου υπαλλήλου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοσιεύεται πίνακας που περιλαμβάνει τα θέματα που συζητήθηκαν, τον αριθμό των αποφάσεων και περίληψη του περιεχομένου τους. Οι δημοσιεύσεις γίνονται με τοιχοκόλληση σε ειδικό πίνακα του δημοτικού καταστήματος, που είναι προορισμένος για αυτόν το σκοπό. Για τις δημοσιεύσεις αυτές συντάσσεται αποδεικτικό ενώπιον δύο μαρτύρων." 
Βέβαια  ..για να μην μακρηγορούμε πάλι. 
- Τι μπορεί να είπαμε σε ένα κλειστό συμβούλιο, εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπεριφερειάρχης και ένας επιχειρηματίας, που θα πρέπει να μείνει κρυφό απο τους δημότες; 
Ο σύμβουλος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: