Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

Πιάστηκαν οι ιερόσυλοι που αφαίρεσαν τα τάματα από τις εικόνες στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βουλγάρω. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Α.Τ Κισάμου, το ζευγάρι των ιερόσυλων συνελήφθη στα Χανιά. Μάλιστα μεγαλύτερη και καλύτερη τιμωρία δεν θα μπορούσε να υπάρξει αφού ο υποδιοικητής του Α.Τ Κισάμου τους υποχρέωσε με τις χειροπέδες να ξανακρεμάσουν τα τάματα στις εικόνες που είχαν αφαιρέσει. Φυσικά κατά την επιστροφή τους στον "τόπο του εγκλήματος" έγινε και ένας μικρός χαμός με τις "ευχές" που άκουσαν από τους Βουλγαριανούς, μιας και περπάτησαν λίγα μέτρα μέσα στην πλατεία του χωριού.
Πολλά μπράβο στους αστυνομικούς του Α.Τ Κισάμου, που κατάφεραν να ξεδιαλύνουν μια υπόθεση που έγινε παραμονές της εορτής της Εκκλησίας Αγίου Νεκταρίου και στεναχώρησε ολάκερο το χωριό.
Κατά την ομολογία τους είχαν διαρρήξει ακόμα δυο εκκλησίες, σε Βρύσες και Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: