Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙΣΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

  Κίσαμος μια πολύ αφιλόξενη πόλη για άτομα με κινητικά προβλήματα. Μάλιστα μ' έναν που μιλούσα χθες μου είπε οτι έχει συνηθίσει πλέον... να πηγαίνει από την μέση του δρόμου, μιας και οι αναπηρικές ράμπες είναι μόνιμες κατειλημμένες από αυτοκίνητα.... να "καβαλικεύει" πεζοδρόμια για να ψωνίσει, να κάνει ολόκληρα τετράγωνα παραπάνω επειδή στα στενά παρκάρουν ασυναίσθητοι. Όπως μου αποκάλυψε δε, στην περιοχή ζουν πάνω από 8 άτομα με κινητικά προβλήματα και το μόνο που θέλουν είναι μια ράμπα για να μπορούν να χαίρονται το καλοκαίρι την θάλασσα.
Δήμαρχε τι λες; Μπορείς; 

1 σχόλιο:

Γιάννης Κοκ. είπε...

Τι να σου κάνει ο Δήμαρχος???? Αφού ο κόσμος είναι ανάπηρος στο μυαλό .... Άσε που και να μπορούσε ο Δήμος να κάνει κάτι, δεν θα το έκανε για να μην δυσανασχετίσει κάποιους και χάσουν κανα ψήφο.. ... Για να το καταλάβει ο κόσμος πρέπει δυστυχώς να έχει κυρώσεις! Θέλει μόνο την ευκολία του.. Αν υπήρχε αστυνομία ή δημοτική αστυνομία κάτι μπορεί να γινόταν... Εδώ στη Πλατεία Βενιζέλου οι μισοί ταξιτζήδες παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και ούτε πεζός δεν περνάει, όχι καροτσάκι!!! Η αναρχία στο μεγαλείο της... Εγώ πρόταση έχω πάντως: πρόκα ! Τρυπάει και λάστιχα και γρατζουνάει !!!