Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει
Οι μαθητές στο προσκήνιο,  διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν
Τους τελευταίους δύο μήνες «τρέχει» ο διάλογος που διοργανώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Παιδεία. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που ανά τακτά χρονικά διαστήματα φέρνουν αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πόσο έχουν βοηθήσει αυτές  οι αλλαγές τους μαθητές και τις οικογένειές τους;
•Τα τελευταία 5 χρόνια μειώθηκαν πάνω από 50% οι δαπάνες του κράτους για την Παιδεία
•5,4 δις ευρώ πλήρωσαν οι οικογένειες των μαθητών για το έτος 2013-2014 για φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών, ξένων γλωσσών.
•Τα τελευταία 5 χρόνια έκλεισαν 1871 σχολεία, τα 30άρια τμήματα δίνουν και παίρνουν
Μήπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σκοπό να διορθώσει τα πράγματα;
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άρθρο του στην «Αυγή» στις 9 Γενάρη, προτείνει ουσιαστικά να θεσπιστούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία και μάλιστα τα έχει κοστολογήσει κιόλας σε 60 ευρώ το μήνα!
Ζυμώνουν την λογική ότι, αφού το κράτος δεν έχει, να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουμε….
Έχουν στόχο να κάνουν την Παιδεία ακριβό εμπόρευμα για λίγους. Για αυτό και οι προτάσεις για στροφή στην τεχνική εκπαίδευση, με κατεύθυνση την μαθητεία/ κατάρτιση στις μικρότερες ηλικίες, προκειμένου να βγαίνει πιο γρήγορα ένα φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. 
Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας, διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν
Το κράτος έχει, όταν πρόκειται να ανακεφαλοποιήσει τις τράπεζες, να επιδοτήσει βιομήχανους και εφοπλιστές. Ξοδεύουμε 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα για να διατηρούμε στρατεύματα εκτός των συνόρων μας, για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, το ίδιο ΝΑΤΟ που ξεκληρίζει λαούς, που δημιουργεί τους πολέμους, που δεν αναγνωρίζει αν το Αιγαίο είναι ελληνικό ή όχι.
Στα πλαίσια της κουβέντας που θέλουμε να ανοίξουμε για το σχολείο, διοργανώνουμε εκδήλωση-σύσκεψη το Σάββατο 27/2, στις 6μμ στο Δημαρχείο Κισάμου (1ος Όροφος), όπου θα παρουσιαστούν ερωτηματολόγια με τις απόψεις των μαθητών της Κισάμου για το σχολείο και οι θέσεις του ΚΚΕ για την εκπαίδευση. Στην εκδήλωση θα γίνει και η κλήρωση του tablet που δίνεται στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ.
Κανένας μαθητής να μη συμβιβαστεί με όσα του στερούν και όσα του ετοιμάζουν. Με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα οι μαθητές μαζί με τον λαό να παλέψουν για ένα σχολείο που θα είναι δωρεάν και θα μορφώνονται όλοι το ίδιο.
Τομεακή Οργάνωση Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: