Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο ΑΜΜΟΥΤΣΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Στις 5 Ιουνίου..πάντα κάθε Ιούνιο συμβαίνει μάλλον... του 1930 η επιτροπή περί καθορισμού ορίων κοινοτήτων Κούνενι και Σκλαβοπούλας, συγκεκριμένη εκ του Ειρηνοδίκου Καστελίου Κισάμου Εμμανουήλ Ροβίθη ως προέδρου και των
1) Αντωνίου Καρτσωνάκη προέδρου Κούνενι
2) Εμμανουήλ Σκαλίδη κοινοτικού συμβούλου Κούνενι
3) Ιωάννη Λουράκη προέδρου κοινότητας Σκλαβοπούλας
5) Γεωργίου Σημαντηράκη κοινοτικού συμβούλου Σκλαβοπούλας
μετέβεισαν επί τόπου και επιληφθείσα του καθορισμού των ορίων της Διοικητικής περιφέρειας των κοινοτήτων Κούνενι και Σκλαβοπούλας συμφώνως τω άρθρω 10 του κώδικα περί Δήμων και κοινοτήτων εκανόνισαν τα όρια των δυο τούτων Κοινοτήτων ως εξής:
...και για να μην μακρηγορώ με ονομασίες που φυσικά έχουν ενδιαφέρον .... η μια κοινότητα ήθελε τα όρια της να καταλήγουν στην παραλία και στην θέση Αμμουτσάκι, η δε άλλη στην ίδια παραλία στη θέση Νεροβολάκια.

Απλά λοιπόν τα πράγματα, άντε βρείτε κάποιον να υποδείξει που είναι το Αμμουτσάκι και τα Νεροβολάκια και το θέμα λύθηκε, γιατί αυτά είναι τα πραγματικά όρια που αποδέχτηκαν οι παλιοί....και όχι αυτά που κάθε νεώτερος σκαρφίστηκε και ξέρουμε και το λόγο....

Υ.Σ Επί αυτού θέλω να κάνω και μια παρατήρηση...ας μου πούνε τα σαΐνια οι μελετητές και ειδήμονες πως χωρίζουν και από που τα όρια μιας κοινότητας...αν δεν κάνω λάθος ακολουθούν τα νερά των βουνών...άρα βάσει αυτής της αδιαπραγμάτευτης λογικής παραλία στο Ελαφονήσι το Σέλινο δεν έχει....βέβαια αυτό συμβαίνει μόνο εδώ και τρανό παράδειγμα και ο τελευταίος καθορισμός των ορίων του Δήμου Κισάμου, που ο δήμος Πλατανιά πήρε όλη το βουνό (Σπάθα) και απόκτησε και παραλία στον κόλπο της Κισάμου. Είπαμε θέλει προσπάθεια να κλέψεις κάτι από τον άλλο αλλά με μας έχει παραγίνει λόγω νωχελικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: