Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΓΟΥ ΛΟΥΣΑΚΙΩΝ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών την Τρίτη 6/6/2015 στις Λουσακιές διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: Φυτοπροστασία των Ελαιόδεντρων (Δάκος, Ίσκρα, Ξυλέλα) με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αγροτών. Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Σιδηρόπουλο Νίκο επόπτη δακοκτονίας ΔΑΟΚ Φωκίδας για την σημαντική εισήγηση με θέμα: Διαχείριση και έλεγχος του από εδάφους δολοματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς με χρήση CPS-CIS.
Το σύστημα αυτό η Νομαρχία της Φωκίδας το εφαρμόζει από το 2003. Είναι ένα σύστημα ,απλό, οικονομικό και με σημαντικά αποτελέσματα στη προστασία του περιβάλλοντος, στη καταπολέμηση του δάκου, στη ποιότητα του ελαιόλαδου και στην σημαντική μείωση του κόστους της δακοκτονίας και κόστους για τον αγρότη. Βέβαια από όλους παρατηρήθηκε η απουσία της Διεύθυνσης Γεωργίας Χανίων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των πλέων αρμόδιων για την εφαρμογή της δακοκτονίας. Στο τέλος της ημερίδας μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών συγκροτήθηκε επιτροπή για να συζητήσει και να διεκδικήσει από τους αρμόδιους την εφαρμογή  του παραπάνω μεθόδου στο Νομό Χανίων. 
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το επιστημονικό μας υπεύθυνο κ. Δρ. Κων. Χαρτζουλάκης, Επιστ. Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων για την εισήγηση του με θέμα, `Η καλλιέργεια της ελιάς – Παρούσα κατάσταση και προοπτικές`..,τον Δρ. Εμ. Μαρκάκης, ,Επιστ. Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων. για την εισήγηση του με θέμα `Σήψη του Ξύλου (Ίσκα) και Ξυλέλα: αλήθειες και μύθοι’,. Την Δρ.  Καλαϊτζάκη Αργυρώ, Επιστ. Συνεργάτης Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Χανίων για την εισήγηση της με θέμα  ‘Δάκος- Στοιχεία βιοικολογίας, Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση’. 
Ο πρόεδρος                                    Η γραμματέας
Κουνελάκης Στέλιος                    Χαρτζουλάκη Αρχοντούλα  


Δεν υπάρχουν σχόλια: