Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισάμου καλεί όλους τους δημότες του ηλικίας 18 ετών και άνω οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), που εδρεύει στην Κίσαμο, για το σχολικό έτος 2015-2016, αφού λάβουν υπόψη τους τα εξής:
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. 
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατά τις απογευματινές ώρες. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος με απολυτήριο Γυμνασίου (Νόμος 2525/1997, άρθρο 5).
Το ΣΔΕ έχει ως κύριους στόχους την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης, την επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, τη διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Οι υπηρεσίες του ΣΔΕ παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασ. Γλαμπεδάκη "το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στην Κίσαμο, δίνει σε όλους τους συμπολίτες μας που για οποιοδήποτε λόγο, δεν τελείωσαν το γυμνάσιο ή δε φοίτησαν καθόλου σε αυτό, μία δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι που παρακολουθούν τα μαθήματα του, αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή".
Για το ΣΔΕ Κισάμου, οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά στο Γραφείο Παιδείας και στο ΚΕΠ του Δήμου Κισάμου.
Πληροφορίες - Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28210-52132 (μόνο απογευματινές ώρες 18:00-21:00, Ιούλιο – Αύγουστο μόνο Πέμπτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: