Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΛΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Επ' ευκαιρίας της ανάρτησης στο Blog της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα "Αποφάσεις για την λειτουργία της προστατευόμενης περιοχής ακρωτηρίου Γραμβούσας και Μπάλου" αναλύουμε σήμερα και διευκρινίζουμε τους λόγους της τοποθέτησης μας για το παραπάνω θέμα.
Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα ήρθε στο Δ.Σ όπως και άλλα θέματα έρχονται χωρίς εισήγηση, χωρίς καμιά μελέτη ή έστω μια απλή τεχνική έκθεση και χωρίς καμιά νομική γνώμη, πράγματα που απαιτούνται για την συγκεκριμένη περίπτωση.
-Δηλαδή είναι νόμιμο να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων σε ένα δημόσιο δρόμο;
-Ρωτήθηκε κάποιος νομικός;
-Οι κάτοικοι της περιοχής που επηρεάζονται και ιδιαίτερα της Τ.Κ Γραμβούσας ρωτήθηκαν;
-Υπάρχει σχετική απόφαση της τοπικής κοινότητας Γραμβούσας;
-Είναι ασφαλείς η διέλευση λεωφορείων δίχως την βελτίωση του δρόμου;
-Ποιος επωμίζεται την ευθύνη ατυχημάτων;
-Μελέτη κόστους του όλου εγχειρήματος υπάρχει;
-Πως προκύπτει όφελος προς τον Δήμο;
-Τίποτα λοιπόν απ΄όλα αυτά δεν υπάρχει!!!!!
Μια απόφαση παρμένη στο γόνατο όπως και τόσες άλλες που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον δήμο και τα συμφέροντα του. Καλοπροαίρετα και ειλικρινέστατα πιστεύαμε ότι το θέμα ήλθε για διαβούλευση-συζήτηση μιας και είχαμε ακούσει διάφορα αντιφατικά κουτσομπολιά, χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση! Ειλικρινά δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας ακούγοντας τον Δήμαρχο να λέει χωρίς κανένα στοιχείο και με απύθμενη επιπολαιότητα "'έχουμε δικαίωμα να πάρουμε την απόφαση αυτή" και έφερε το θέμα σε ψηφοφορία.
Για τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε την απόφαση και θα την προσβάλλουμε ως μη νόμιμη. 
Δεν είναι δυνατόν το Δ.Σ του δήμου μας, για τόσο σοβαρά θέματα να αποφασίζει επιπόλαια.
Εκφράζουμε δημόσια την αγανάκτηση μας, γιατί η δημοτική αρχή έχει διαλέξει αυτόν τον αυταρχικό τρόπο επιβολής αποφάσεων με διαδικασίες αιφνιδιασμού και με τα συμφέροντα του δήμου υπό αμφισβήτηση.
Η ομάδα της Μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου
Μυλωνάκης Γ.
Θεοδωρογλάκης Μιχ
Σκουλάκης Ι.
Πατεράκης Μιχ.
Μαυροδημητράκης Σπ.
Καρτσωνάκης Γ.
Σκορδιλάκης Γ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΗ....ΚΥΡΙΟΙ ΟΝΟΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ.
ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΣΙ ΟΡΕΣ...ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΚΑΛΗ ΝΤΟΥ ΩΡΑ.