Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΝΔΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

"Πήγαμε στην περιοχή για να δούμε από κοντά τι ακριβώς έχει συμβεί και πραγματικά μείναμε άφωνοι. Αυτό που αντικρίσαμε ήταν αποκαρδιωτικό.
Τετρακόσιες ξαπλώστρες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της παραλίας και πενήντα περίπου ομπρέλες έχουν κοπεί στη μέση με μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Από ό,τι διαπιστώσαμε τόσο εγώ, όσο και ο Δήμαρχος Κισσάμου πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση, η οποία έγινε χθες το βράδυ και σίγουρα αυτός ή αυτοί που το έκαναν χρειάστηκαν αρκετό χρόνο. Από την πλευρά μας, καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που συνέλεξε κάποια στοιχεία από τον χώρο, μήπως και καταφέρει να εντοπίσει τον υπαίτιο ή τους υπαίτιους. Η εκτίμηση των ζημιών ανέρχεται στις 15.000 ευρώ. Τα συνεργεία μας αντικατέστησαν τις ξαπλώστρες αλλά σήμερα όσοι από τους τουρίστες βρέθηκαν στην περιοχή έβλεπαν απορημένοι τι είχε συμβεί. Δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνιμα μας, εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά στις δύσκολες εποχές που διάγουμε να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε κάποια έσοδα προς όφελος των δημοτών μας. Όμως η πράξη αυτή μας προκαλεί θλίψη και απογοήτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: