Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Στην πλατεία του Συντριβανίου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής αρκετοί φιλόζωοι πολίτες των Χανίων κατόπιν πρόσκλησης του φιλοζωικού Συλλόγου και φιλοζωικών οργανώσεων του Νομού για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή τα επανειλημμένα κρούσματα εγκατάλειψης και δηλητηρίασης κατοικίδιων ζώων που συμβαίνουν στην πόλη των Χανίων.

Φυσικά δεν συμβαίνουν μόνο στα Χανιά αλλά σε όλες τις πόλεις της Κρήτης το ίδιο αποτρόπαιο γεγονός.να αφήνουν τα σκυλάκια τους και να φεύγουν οι καλοί φιλόζωοι μας, στην πόλη της Κισάμου υπάρχουν πάνω από 20 σκυλιά δίχως οικογένεια -εκτός από αυτά που κάποιοι ευσυνείδητοι τα δηλητηρίασαν με φόλες. Πάντως και ένα άλλο γεγονός που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι τα θανατωμένα ζώα επί της εθνικής οδού Χανίων Κισάμου, χθες μέτρησα πάνω από 6 σκύλους νεκρούς, και το γεγονός μόνο που τ΄αφήνουν μήνες εκεί να κείτονται νεκρά και να "λιώνουν"... δεν κτυπά καλά σε κανένα μας ειδικά στα παιδιά αλλά στους επισκέπτες μας που είναι και οι πιο ευαίσθητοι!!. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: