Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Εγώ λέω δήμαρχε μιας και χρειάζεσαι λίγο χρήμα για τις υπόλοιπες παροχετεύσεις που πρέπει να γίνουν για τον βιολογικό, να εφαρμόσεις τα πιο σκληρά μέτρα που μπορείς να λάβεις για αυτούς που συνεχίζουν να μην συνδέονται και να ρίχνουν τους βόθρους τους στην θάλασσα. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία από μια μερίδα συμπολιτών μας.... και παρακαλώ την δημοτική αρχή να ταπώσει (τσιμεντώσει τις παράνομες αποχετεύσεις που βρέθηκαν κατά τον τελευταίο έλεγχο του Υγειονομικού). Η κατάσταση σε 2-3 σημεία της πόλης είναι ανεξέλεγκτη..και δεν μπορεί ούτε ένα μπλοκ πολύ δε περισσότερο κάποιες σποραδικές αναρτήσεις στο f/b να σταματήσουν αυτό το αίσχος!!
Κάποιοι έχουν επιχειρήσεις και δεν μπορούν ούτε τις πόρτες των μαγαζιών τους ν΄ανοίξουν από την βρώμα!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.

Unknown είπε...

Δεν μπορεί από την μιά μεριά να δείχνουμε σαν κοινωνία την περιβαλλοντολογή μας ευαισθησία κηρίσοντας (ορθά κατά την γνώμη μου) πόλεμο με το Πυρηνοτετοιο και από την άλλη να αδιαφορούμε για τα δικά μας αστικά λύματα και να τα προωθούμε στην θάλασσα...ή στο χωράφι του γείτονα.... Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ολοκληρωμένο δύκτιο βιολογικού Ά-φάση, στο οποίο θα έπρεπε να έχει μεριμνηθεί από τις προυγούμενες δημοτικές αρχές, να συνδεθούν όλοι ανεξερέτως και να αποστέλονται εδώ και αρκετά χρόνια χρεωστικοί λογαριασμοί. Ταυτόχρονα με την επέκταση που γίνεται και ολοκληρώνεται από όσο έμαθα, όπου υπάρχει η δυνατότητα, δηλαδή υπάρχουν έτοιμες παροχετευσεις, η αποστολή ενημερωτικού σημειώματος προς τους δημότες για την διαδικασία σύνδεσης προβλέποντας ίσως και περίοδο χάρητος 6-12 μηνών, θα έπρεπε να εφαρμόζεται άμεσα και μετά το πέρας της περιόδου θα έπρεπε να στέλνονται χρεωστικοί λογαριασμοί. Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο, όταν δηλαδή το "εφαρμοστικό πλαίσιο" είναι ξεκάθαρο, εξασφαλίζεται ισονομία για τους δημότες και ο δήμος θα αποκτήσει τους οικονομικούς πόρους που απιτούνται, ώστε θα μπορέσει να αποπλήρώσει και να ολοκληρώσει το σύνολο των νέων παροχετεύσεων.
Πιστεύω ότι και η βούληση από την δημοτική αρχή αλλά και η καθολική συναίνεση από την αντιπολιτευση υπάρχουν ώστε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σχέδιο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ηταν να συνδεθουν πρωτα η δημοτικοι σιμβουλι να δοσουν το καλο παραδειγμα και μετα η υπολοιπη.....

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι δημοτικοι συμβουλοι στο Καστελι μενουν ρε παιδια?Και αν συνδεθουν θα το μαθετε εσεις?Εκτος και αν πρεπει να βγαλει ο δημος ανακοινωθεν για το που ριχνει τα σκ....α του ο καθενας..Ελεος με αυτο το μυαλο που εχουν ορισμενοι

Ανώνυμος είπε...

Οι Δημοτικοι Συμβουλοι,ειτε της δημ αρχης,ειτε της αντιπολιτευσης δεν ειναι σε αυτη τη θεση για κρινονται για το αν εχουν συνδεθει στο δικτυο του βιολογικου. Εξελεγησαν για να αντιπροσωπουν τον κοσμο που τους επελεξε, να παιρνουν πρωτοβουλιες, να ακουν και να μεταφερουν τα προβληματα των πολιτων και να εξυπηρετουν το κοινο καλο. Μειζον θεμα οπως σωστα εχει γινει παρατηρηση ειναι να μην υπαρχει βρωμα στο κεντρο της πολης, και οπως πολυ σωστα επισημανθηκε δεν μπορουμε να ελεγχουμε τι κανει ο καθενας και δεν πρεπει να μας ενδιαφερει κιολας. Το σωστο παραδειγμα το δινουμε οταν ειμαστε εμεις οι ιδιοι σωστοι απεναντι στο περιβαλλον-που δεν μας ανηκει-αλλα μας φιλοξενει.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια αναρωτιεμαι ποιος εχει το προβλημα..Οι κατοικοι ή οι εμπλεκομενοι με τα κοινα? Δεν μπορει να θεμε βιολογικο και να μην θεμε τα τελη αυτου, δεν μπορει να θεμε βιολογικο και να μην θεμε σκαψιματα..Μην ειστε αντιθετοι με τους Δημαρχους..Βοηθηστε οσο μπορειτε για το καλο του τοπου που σιγουρα θα ωφελησει καπου τον καθεναν μας