Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ALZHEIMER

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου στα πλαίσια αδελφοποίησης με το «Καρέλλειο -Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και συναφών Παθήσεων» Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατόπιν πρωτοβουλίας και πρόστασης της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργάνωσαν διήμερη εκστρατεία για την νόσο Alzheimer. Εκατό και πλέον άνθρωποι απ΄ όλο τον Νομό Χανίων προσήλθαν το πρωί του Σαββάτου, στα Ιατρεία του Αννουσάκειου Ιδρύματος, όπου και είχαν την δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν Τέστ Μνήμης από την επιστημονική ομάδα του «Καρέλλειου», την οποία αποτελούσαν οι: κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου, Υπεύθυνη της Δομής, κ. Ιωάννα Γιαννή, Ψυχολόγος, κ. Αθανάσιος Κονταγιάννη, Κοινωνικός Λειτουργός, και κ. Φίλιππος Ασπρίδης, Εργοθεραπευτής. Η εξέταση, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και ο Γηρίατρος κ. Παναγιωτάκης Συμεών, περιελάμβανε, νευροψυχολογικό έλεγχο μέσω συγκεκριμένων νευροψυχολογικών δοκιμασιών, ως και καταγρφή σύντομου ιστορικού ιατρικού. Ακολούθησε εξέταση των ασθενών του Αννουσάκειου Ιδρύματος.
Το εσπέρας του Σαββάτου, στους χώρους του «Φαλδάμειου» Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο ευαισθητοποίησης του κοινού. Το Σεμινάριο άρχισε με παρουσίαση των δομών και δράσεων του «Καρέλλειου» από την Υπεύθυνη Δομής κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου και ακολούθησε, από το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» μέσω διαφανειών και λόγου, η ενημέρωση του κοινού για την λειτουργία της μνήμης, την διαχείρηση φορτίου φροντιστών ανοϊκών ασθενών και την εργοθεραπεία και δημιουργική απασχόληση σε άτομα με άνοια. Του Σεμιναρίου ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και συζήτηση. Το πρωί της Κυριακής και από ώρα 10.30 η Επιστημονική Ομάδα του Καρέλλειου συναντήθηκε με το εξιδεικευμένο προσωπικό του Αννουσάκειου Ιδρύματος όπου αντάλαξαν εμπειρίες, υπήρξε ενημέρωση και εκπαίδευση εκ μέρους του «Καρέλλειου». Ό Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, Γενικό Δντή ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα και την δράση αυτή. «Στις δυσκολίες των καιρών όπου το πολύτιμο δώρο της υγείας δεν είναι, πλέον, δεδομένο αλλά ζητούμενο, σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, η διήμερη αυτή εκστρατεία για την νόσο Alzheimer ανακουφίζει δεκάδες-εκατοντάδες συνανθρώπους μας, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα Δωρεάν Τέστ Μνήμης, αλλά και έδωσε την ευκαιρία ενημέρωσης και στήριξης σε δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν την νόσο στο οικείο τους περιβάλλον. Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που συγκατατέθηκε για την δράση αυτή, ως και τον Γενικό Δντή ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Δήμτσα για την διαχρονική στήριξη του στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας», κατέληξε ο κ. Αμφιλόχιος.   Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, δηλώνοντας «Διαπιστώνοντας το σπουδαίο και  ουσιαστικό πολύπλευρο έργο πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης που γίνεται στο Αννουσάκειο Ίδρυμα και στα πλαίσια Αδελφοποίησης με το «Καρέλλειο» Ίδρυμα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιούμε την διήμερη αυτή εκστρατεία για την νόσο Alzheimer, καθώς το πρόβλημα δεν αφορά μόνον τον ασθενή, αλλά έχει συνέπειες και στο οικογενειακό του και ευρύτερο περιβάλλον. Ευχαριστούμε τον Σεβ. κ. Αμφιλόχιο ως και τον ακούραστο Δντή του Αννουσάκειου Αιδ. π. Αντώνιο Αρετάκη για την όμορφη συνεργασία και την αβραμιαία φιλοξενία τους», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: