Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΚΤΩΝ...

Διαβάζω στο Flashnews ........
-Τις δραματικές επιπτώσεις από την διάβρωση των ακτών στο νομό Χανίων και την "απώλεια" μεγάλων εκτάσεων από τις παραλίες, επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων με έγγραφό της προς την Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Κρήτης.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο "είναι γνωστό σε όλους ότι ο Ελληνικός Τουρισμός αποτελεί την ελπίδα απεμπλοκής της χώρας μας από την οικονομική κρίση.
Τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και οι φυσικές ομορφιές μας, στοιχεία προσέλκυσης τουριστών, πρέπει να συντηρούνται και να αναδεικνύονται. Οι παραλίες μας ειδικότερα, αποτελούν ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ταυτόχρονα στοιχείο μεγάλης προστιθέμενης αξίας για τους επισκέπτες των Χανίων.
Η διάβρωση των ακτών στο νομό Χανίων, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με άμεσες επιπτώσεις, τόσο περιβαλλοντικές όσο και οικονομικές, αφού πλέον απειλούνται με οικονομικό μαρασμό επιχειρήσεις, σπίτια και περιουσίες. Για τις δεκάδες στρέμματα παραλίας που ετησίως χάνονται λόγω διάβρωσης στον νομό Χανίων, οι οικονομικές  ζημίες είναι ανυπολόγιστες.
....και καταλήγει....
..
Κατά συνέπεια προτείνουμε η περιφέρεια, άμεσα να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
1.    Να σταματήσουν οι παράνομες εργασίες αμμοληψίας από ποτάμια στις οποίες σε μεγάλο βαθμό οφείλεται η σημερινή διάβρωση. Με αυστηρά μέτρα να τιμωρούνται οι παραβάτες οι οποίοι έχουν βάλει σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου μας.
2.    Να δοθεί σήμερα, άδεια και να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εμπλουτισμού των παραλίων με άμμο, από τον βυθό της θάλασσας.
Δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης. Το μέτρο της αναπλήρωσης  των ακτών με άμμο, γίνεται σε πολλές χώρες, είναι διεθνώς αποδεκτό και σιγά σιγά μπορεί να επαναφέρει την οποιαδήποτε παραλία στην πρότερη κατάσταση της.
Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα νέα σας, γι αυτό το σοβαρό θέμα το οποίο πραγματικά απειλεί ζωές και  περιουσίες αλλά και συνολικά την οικονομική ζωή του τόπου μας."
......Έχω κοντιληστεί καμιά δεκαριά φορές ως τώρα.....και αναρωτιέμαι ποια είναι άραγε αυτή η Ένωση ξενοδόχων Χανίων; Μήπως ξέρετε; 
Δήμαρχε εσύ ξέρεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: