Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ...

Η Θεατρική Ομάδα Πρόβα Τετραώρου γνωστή τα τελευταία χρόνια για τη πνευματική προσφορά της στην περιοχή της Κισάμου  μας επεφύλαξε την έκπληξη μιας παράστασης άρτια δομημένης σε επίπεδο που και αρκετοί επαγγελματίες του χώρου θα ζήλευαν.
Το έργο επιλεγμένο, είναι κλασσικά και διαχρονικά μια φιλοσοφική προσέγγιση των ανθρωπίνων σχέσεων και κοινωνικού προβληματισμού. Μια θεατρική παράσταση που ισορροπεί σταθερά ανάμεσα στο κωμικό και δραματικό των ανθρωπίνων σχέσεων. 
Η «αρετή» είναι διδακτή κατά την Σωκρατική φιλοσοφία και ο σκηνοθέτης Θανάσης Τριανταφύλλου, γνώστης της επιστήμης και τη τέχνης  τόσο για το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία είχε την ευκαιρία να αναδείξει και τα δυο.
Η θεατρική ομάδα πρόβα τετραώρου είχε -εκτός από το μεράκι και την θέληση- την προπαιδεία εκείνη ώστε να συνεργασθεί και στα πλαίσια μιας συλλογικής προσπάθειας να αναδείξει επί σκηνής  μια εξαιρετική παράσταση ενός όχι εύκολου θεατρικού έργου.
Στα πλαίσια των πνευματικών δραστηριοτήτων του ο Φιλολογικός Σύλλογος συνέδραμε με μια πλειάδα συντελεστών, που εξίσου επίπονα με τους πρωταγωνιστές εργάσθηκαν  για το θαυμάσιο έργο που χειροκροτήσαμε.
Συνοπτικά και μόνο για τους επί σκηνής: θαυμάσιοι οι πρωταγωνιστές Χάρης Κοκολάκης και Ινώ Γεωργακάκη. Ισοδύναμοι ρόλοι ερμηνεύονται από τον Σπύρο Παπά, την  Έλσα Κουμή, την Ουρανία  Αργυροπούλου και Θοδωρή Παρασκάκη.
Οι ερμηνείες των ηθοποιών δικαιώνουν το θέατρο ως αέναο χώρο ψυχαγωγίας  και παιδαγωγίας. 
Η προτροπή μου : αξίζει να δουν όλοι μια τέτοια παράσταση, και με χαρά να γνωρίσουν τη συλλογική προσπάθεια της όλης ομάδας των συντελεστών, που για να φθάσει στο ολοκληρωμένο αυτό αποτέλεσμα δούλεψαν πολύ χρόνο με διάθεση  και ανιδιοτέλεια . 
Ευχαριστούμε και συγχαίρομε γι’ αυτή τους την προσφορά .
Οι παραστάσεις στη Κίσαμο συνεχίζονται στις 15,16,18,19,και 21 Μαρτίου στην αίθουσα του Δήμου Κισάμου στις 9 το βράδυ. 
Γ. Πευκιανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: