Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ……

Αδελφέ μου, υπάρχουν στιγμές και περιπτώσεις στην ζωή μας που πρέπει να κάνουμε γρήγορα. Να βιαστούμε, να σπεύσουμε, να μην βρεθούμε πίσω.
Μα υπάρχουν ωστόσο και στιγμές που πρέπει να κάνουμε υπομονή, να περιμένουμε λίγο… Οι στιγμές που έχομε μια θλίψη, μια αρρώστια, μια δυστυχία, οι δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Οι στιγμές που το μυαλό μας σκοτεινιάζει, στιγμές που όλες οι πόρτες φαίνονται κλειστές, οι στιγμές που ο κόσμος δεν μπορεί ή δεν θέλει να δώσει τίποτα…
Να περιμένουμε λοιπόν γιατί μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη ….η δυστυχία και η καταστροφή μας όσο εμείς νομίζουμε. Να περιμένουμε γιατί πέρα από τον άνθρωπο , μας περιμένει η πόρτα του Θεού. Πέρα και πάνω από τον άνθρωπο υπάρχει η θεία Πρόνοια, η Θεία Ευσπλαχνία, αυτό που λέει ο απλός άνθρωπος «έχει ο Θεός…». 
Μάθε άνθρωπέ μου να κρύβεις το κεφάλι σου και την καρδιά σου κάτω από τον μανδύα του θεού κάθε φορά που η καταιγίδα της ζωής βροντά και αστράφτει μέσα σου και ολόγυρά σου…
Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα σκέπης και προστασίας που σε περιμένει και σε καλωσορίζει με τα αιώνια τούτα λόγια. «Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: