Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΠΡΟΣ Ο ΚΑΠΝΟΣ.....

Αυτό το έντονο οπτικό φαινόμενο (πυκνός άσπρος καπνός) που βλέπουμε να βγαίνει από τις καμινάδες και μυρίζει άσχημα είναι η υγρασία του πυρήνα που βγαίνει (εκνεφώνεται) κατά την διαδικασία ξήρανσης του πυρήνα. Μαζί με το νέφος πάει και το πρόβλημα της δυσοσμίας που προέρχεται από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και είναι συνήθως αφόρητη.
Το πόσο μεγάλη θα είναι η αέρια ρύπανση έχει να κάνει με την προέλευση του πυρήνα, δηλαδή, από ποια διαδικασία προήλθε. Παίζει ρόλο, αν το ελαιουργείο παραγωγής του ήταν παραδοσιακό, 3 Φάσεων, ή 2 Φάσεων και αυτό γιατί η υγρασία του παραγόμενου πυρήνα, διαφέρει από τύπο σε τύπο επεξεργασίας.
Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγρασία προκαλεί και περισσότερους ρύπους.
Επίσης όσο πιο πολυκαιρισμένος είναι ο πυρήνας τόσο πιο μεγάλη η ρύπανση! 
Ευχαριστώ τον Νίκο Σ. για τις χρήσιμες πληροφορίες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θεμε να πιστευουμε οτι αν δεν σταματησει φετος η λειτουργια του πυρηναδικου σιγουρα θα ειναι η τελευταια του χρονια. Α, και κατι αλλο, να δημοσιοποιειτε ολα τα σχολια αφου θελετε να λεγεστε αντικειμενικο blog!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα σχόλια που έχουν λίγο λεζέτι τα δημοσιεύουμε ακόμα κι αν είναι ανώνυμα!