Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΣ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΩΤΑ

Κάποτε θα πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουμε πως θα γράφουμε την λέξη Κίσαμος-Κίσσαμος.  Και εντάξει με τον Δήμο που δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά..(αν και είναι στο χέρι του να το αποφασίσει μετατροπή) αλλά οι υπόλοιποι τι φταίνε;
Επ' ευκαιρίας ο Εκπρόσωπος τύπου του Δήμου μπορεί να κάνει την δουλειά του, αλλά άλλο Δήμος Κισσάμου και άλλο όπως θέλουν ν' αναγράφονται οι υπόλοιποι φορείς της πόλης (κοιτάξτε παρακάτω)!!!
Φυσικά μην ξεχάσω ν΄αναφέρω ότι υπάρχουν ακόμα λάτρεις της ονομασίας Καστέλλι ή Καστέλι, ή ακόμα και ποιο πρόσφατα μας προέκυψε και το ΚΙΣΣΑΜΜΟΣ-ΚΙΣΣΑΜΟΥ! 
Η κατάσταση είναι για γέλια και είναι καιρός να κατασταλάξουμε κάπου, άσχετα για το ποιο είναι το σωστό. 
Και πως θα γίνει αυτό.. ας καλέσουμε σε μια ανοικτή συζήτηση δυο γνώστες του θέματος φιλόλογους-ερευνητές, και ας αποφασίσουν μετά από κοινού όλοι οι φορείς της πόλης!   
Κοιτάξτε ΕΔΩ, και ΕΔΩ  και ΕΔΩ, και ΕΔΩ, και ΕΔΩ, και ΕΔΩ, και ΕΔΩ, και ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποιος τιναζει τα πεταλα στο κηδειοχαρτο γραφει..[και στο σπιτι μας που βρισκεται στο καστελι κισαμου]...ειδες εσυ πουθενα να λεει σκετο στην Κισαμο? Φιλε μην το κουραζεις αλλο.Για ολους εμας τους ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΟΥΣ καποιας ηλικιας ηταν, ειναι, και θα ειναι Καστελι Κισαμου. Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Το να κουράζεσαι δεν είναι καλό ...καλό είναι να μην πας ανώνυμος στο γιατρό, δεν ξέρεις τι θα συμβεί....
Φυσικά ούτε που κατάλαβες τι έγραψα αλλά σε δικαιολογώ είσαι μιας ηλικίας.
Είπα να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν....