Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Αγαπητά μου παιδιά , θέλω να υπενθυμίσω σε όλους σας ότι τα περασμένα δύσκολα χρόνια, η Κρήτη με όλη τη σκλαβιά και την αγραμματοσύνη της, με όλη την χωριατιά και την φτώχεια της, έβγαλε μεγάλες μορφές και έδωκε στον κόσμο Αγίους και δασκάλους.
Γνωρίζω όμως παιδιά μου, ότι ο σημερινός κόσμος δεν σκοτίζεται για Αγίους και ήρωες. Όμως ένας ισορροπημένος πολιτισμός δεν γίνεται χωρίς αγίους και το σημερινό μεγάλο δράμα του παγιοποιημένου κόσμου είναι ότι λείπει το «άλας της ζωής» η αρετή…
Και αν η γενεά των πατεράδων μας πήγε στον παράδεισο, τι θα κάμωμε εμείς σήμερο, με τα παντελόνια και τις μίνι φούστες;
ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΚΡΗΤΗ στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ;
Τι θα αφήσομε κληρονομιά στα παιδιά μας;
Η ΚΡΗΤΗ έχει ένα μεγάλο παρελθόν. ΠΡΕΠΕΙ όμως να έχει και ένα λαμπρό μέλλον και αυτό είναι η έγνοια και η ευθύνη όλων μας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: