Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ....

Πολλές φορές η Ελλάδα ακούμπησε στην Κρήτη, αν και είναι αλήθεια πως χωρίς τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό δεν θα υπήρχε η σημερινή Ευρώπη, ενώ η Κρήτη που έθεσε πρώτη τα θεμέλια στον πολιτισμό αυτό, γίνεται πλειό μεγάλη και σημαντική και μπαίνει πρωτοπόρα στην παγκόσμια οικουμενική προσφορά προς την ανθρωπότητα.
Τώρα όμως με την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση και την προσπάθεια οικονομικής υποδούλωσης λαών, χρειάζεται να συνεχίσει την ιστορία της, να ξαναγεννήσει πολιτισμούς και ιδέες, να γεφυρώσει λαούς και τόπους, να υπερασπίσει την πίστη του Χριστού, τις αξίες της και πάνω απ΄όλα την προσωπικότητα του ανθρώπου.
Οι μεγάλες ώρες ξανάρχονται για την Κρήτη. Χρειάζονται μόνο οι οραματιστές και οι βιγλάτορες των νέων καιρών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: