Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τις προηγούμενες ημέρες, έγιναν κρίσεις για τις προαγωγές των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το αποτέλεσμα αυτών των κρίσεων ήταν να αποστρατευτεί μεταξύ άλλων και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης. Γεγονός το οποίο προσωπικά μας λύπησε διότι ο κ. Κουτσαυτάκης υπήρξε ένα επιτυχημένο στέλεχος της αστυνομίας και τα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς του άφησαν το αποτύπωμά τους στα Χανιά. Του ευχόμαστε υγεία δύναμη στη νέα φάση της ζωής του και να απολαύσει τους καρπούς των κόπων της δουλειάς του. 
Αυτό που μας έκανε να τοποθετηθούμε δημόσια για το εν λόγω θέμα ήταν ότι εκτός των αποτελεσμάτων οι εν λόγω κρίσεις αποτέλεσαν αφορμή για να φανεί ακόμα μια φορά το πόσο «δημοκρατικά» λειτουργεί ο Δήμος Κισάμου υπό τη καθοδήγηση των Διοικούντων του. Ο κ. Δήμαρχος εξέδωσε ένα κείμενο διαμαρτυρίας εξ ονόματος του Δήμου στο οποίο βάλει κατά της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας της χώρας για την απόφαση συνταξιοδότησης του κ. Κουτσαυτάκη. Εκτός των όσον διατυπώνει , ζητάει την επαναξιολόγηση του φακέλου ως απόφαση του Δήμου Κισάμου. Όλα αυτά χωρίς γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πότε συγκλήθηκε το Δ.Σ. κύριε Δήμαρχε και δε το γνωρίζουμε ? 
Δεν είναι δυνατόν ένα επίσημο έγγραφο του Δήμου μας το οποίο καταγγέλλει ενέργειες που αφορούν κρατικές υπηρεσίες ως προς τη στελέχωση προσώπων να γίνεται  χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι απαράδεκτο να «σύρεται» έτσι το όνομα ενός Δήμου και ως προς τι!!! Έχει δικαίωμα ένας Δήμαρχος να κρίνει δημόσια τις εσωτερικές αποφάσεις μιας κρατικής υπηρεσίας καλυπτόμενος πίσω από την οντότητα ενός Δήμου? 
Αναρωτηθήκατε κ Μυλωνάκη ότι ίσως ο τρόπος και το ύφος του κειμένου σας πλήττει ανεπανόρθωτα και ευτελίζει τους θεσμούς ? Σκεφτήκατε ότι έτσι προδικάσατε τη πορεία του νέου Αστυνομικού Διευθυντή? Σκεφτήκατε ότι ίσως εκθέτετε τον κ. Κουτσαυτάκη στα μάτια των συναδέλφων του ? Κύριε Μυλωνάκη οφείλετε άμεσα να αποσύρετε το έγγραφο με το οποίο υποτιμήσατε, αγνοήσατε και τελικώς εκθέσατε το Δημοτικό Συμβούλιο. Να εκδώσετε ένα νέο που θεωρούμε ότι θα έχει τη σύμφωνη γνώμη  του Δημοτικού Συμβουλίου , που να εκφράζει τις ευχαριστίες μας προς τον αποχωρήσαντα Aστυνομικό Διευθυντή Χανίων, τα συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον Νέο Αστυνομικό Διευθυντή και να ζητάμε τη συνεργασία και τη στελέχωση του Α.Τ. Κισάμου για μια καλύτερη αστυνόμευση που έχει ανάγκη ο Δήμος μας για να νιώσουν περισσότερο ασφαλής οι κάτοικοι και επισκέπτες του.
Με Εκτίμηση,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Κισάμου:
Φρόσω Σκουλάκη
Θεόδωρος Σταθάκης
Καίτη Πατερομιχελάκη
Μάντυ Βαρουχάκη
Αντώνης Παρτσαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: