Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Συνδυασμοί 4. Σε κάθε συνδυασμό μπορούν να συμμετέχουν 133 υποψήφιοι. 
Συνολικά 532 ενεργοί πολίτες.
Στην πραγματικότητα συμμετέχουν τουλάχιστον 350 ενεργοί υποψήφιοι με όρεξη να προσφέρουν στα κοινά του Δήμου μας. Τελικά θα εκλεγεί ένας μόνο συνδυασμός με 100 υποψηφίους από τους οποίους θα είναι ενεργά μέλη με αρκετή αισιοδοξία 50. 
Οι υπόλοιποι 300 θα απενεργοποιηθούν ή ορισμένοι εξ αυτών θα ασχοληθούν με την επίβλεψη των 50 που θα ασκήσουν εξουσία!!!
Η ανεργία θα είναι στα ίδια επίπεδα ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος βέβαια…
Διερωτηθήκαμε το εάν είναι σωστό εν μέσω της κρίσης που υπάρχει να χάνονται 300 δημότες που θα ήθελαν να συμμετέχουν στα κοινά και να προσφέρουν τον χρόνο τους για ένα καλύτερο αύριο?
Με τι βάρος ευθύνης αποφασίζουμε να διαιρέσουμε την κοινωνία με την αύξηση των υποψηφίων και με ποιο σκοπό? Δεν μας φτάνουν όσα περνάμε τα τελευταία 4 χρόνια με την οικονομική κρίση αλλά πρέπει να χωρίσουμε λόγω εκλογών αδέρφια, κουμπάρους, συγγενείς για τις εκλογές?
Μήπως έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι και να εργαζόμαστε για την βελτίωση της μικρής μας κοινωνίας?
Το πρόβλημα σήμερα είναι στην κοινωνία που αιμορραγεί και δεν αντέχει άλλες άσκοπες σπατάλες χρόνου των πολιτών, σπατάλες δημοσίου χρήματος, απώλειας παραγωγικότητας λόγω γραφειοκρατίας, απώλεια της προσφοράς των 300 υποψηφίων που θα γυρίσουν στην καθημερινότητά τους.
Ο χρόνος που χάνεται δεν γυρίζει πίσω και αποτελεί κεφάλαιο για την κοινωνία, είναι θέσεις εργασίας, είναι επένδυση για το μέλλον, είναι απώλεια ευκαιρίας ανάπτυξης.
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση με συναίσθηση ευθύνης έναντι της κρίσης που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.
Ο Γιώργος Αννουσάκης και οι άνθρωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ αποτελούμε εγγύηση για την ανάπτυξη της ΚΙΣΑΜΟΥ.
Έχουμε όλα τα εφόδια για να κάνουμε την Κίσαμο καλύτερη. Το όραμα υπάρχει αυτό που χρειάζεται είναι «ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΥΛΗΣΗ».
Με Εκτίμηση
Φίλιππος Καστανάκης του Σπυρίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: