Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές σχεδόν κάθε χρόνο, με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σε σχολείο του Δήμου μας, όπως και σε σχολεία άλλων Δήμων. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπήκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου που από 10θέσιο προτείνεται να γίνει 9θέσιο.
Υλοποιώντας κυβερνητικές εντολές, αντί για διορισμό νέων εκπαιδευτικών, προχωρούν σε αναχρονιστικές υποβαθμίσεις σχολείων
Αποτελεί πρόκληση -και από παιδαγωγική άποψη- να λαμβάνονται αποφάσεις με την υλοποίηση των οποίων θα στοιβάζονται 26 ή και περισσότερα παιδιά,  σε ένα τμήμα με ένα δάσκαλο.
«Αυτό δεν είναι το «νέο» σχολείο. Είναι ένα σχολείο που μας γυρίζει στο παρελθόν».
Καλούμε  σε αγωνιστική κινητικότητα τους γονείς και όλους τους εμπλεκόμενους, να διεκδικήσουν το δίκιο τους, έτσι ώστε να μην προχωρήσει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: