Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΩΦΕΛΙΜΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

 Κοινό δελτίο Τύπου των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Κισσάμου
Αγαπητοί Συνδημότες,
Στο δημοτικό συμβούλιο στις 10 Μαΐου 2024 ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε εισήγηση για την εκμίσθωση του πρώην κοινοτικού γραφείου Τοπολίων (120m2 περίπου), σε ιδιώτη, με την αιτιολογία ότι χρειάζεται επισκευή (περίπου 100 χιλιάδες ευρώ, όπως γράφει στην εισήγηση του)και δεν μπορεί η δημοτική αρχή να το επισκευάσει. 
Οπότε προχώρησε σε παραχώρηση για 24 χρόνια και ο δήμος Κισσάμου θα λάβει το «τεράστιο» πόσο των δεκατεσσάρων εξακοσίων (14.600 ) ευρώ, συνολικά για τα 24 χρόνια. Γνωρίζουμε όλοι και σεβόμαστε τον ενδιαφερόμενο εκμισθωτή, ο οποιος είναι συνδημότης μας και διαχρονικά συνεργάτης - εργολάβος, του δήμου Κισσάμου , όμως δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε αυτήν την διαδικασία - εκχώρησης της δημοτικής περιουσίας που τελικά ψήφισε η δημοτική αρχή. Μιας διαδικασία που είναι πέρα για πέρα ακατανόητη και χρησιμοποιούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό σεβόμενοι όπως προείπαμε τον ενδιαφερόμενο εκμισθωτή. Εμείς, μετά που είδαμε στην διαύγεια την απόφαση μίσθωσης, δίχως να πάει για έλεγχο νομιμότητας, όπως μας έλεγαν, 
προχωρήσαμε έστω και εκπρόθεσμα, σε κατάθεση προσφυγής επί της απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία τελικά ακύρωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής.
κ. Μυλωνάκη, ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη 600 ευρώ το χρόνο, έχει ανάγκη πραγματικής αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας μας και όχι ξεπουλήματος της.
Μας είπατε ότι δεν έχετε να διαθέσετε 100 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα για το χωριό σας. Θα σας προτείνουμε να το ξανά σκεφτείτε και τώρα που ακυρώθηκε η απόφασης σας, να συζητήσουμε τους τρόπους επισκευής του κοινοτικού γραφείου και σωστής αξιοποίησης του. Μην ξεχνάτε κ. Δήμαρχε ότι έχουμε δημοτική εταιρία, που αν και με την διαχείρηση που της κάνετε, την έχετε καταντήσει "αμαρτωλή στα μάτια" των δημοτών μας, μπορεί να αξιοποιήσει τον εν λόγω χώρο, όπως και άλλους φυσικά. 
Η δημιουργία ενός δημοτικού ξενώνα στο συγκεκριμένο σημείο θα έχει πολλαπλάσια οφέλη. Θα μπορεί να δώσει την δυνατότητα φιλοξενίας σε εκπαιδευτικούς ή αγροτικούς ιατρούς που θα στηρίζουν την ενδοχώρα του δήμου Κισσάμου και την καλοκαιρινή περίοδο θα μπορούσε και να ενοικιάζεται με την ημέρα καλύπτοντας έτσι όλα τα λειτουργικά έξοδα του ξενώνα για όλη την χρονιά και θα στηρίζει ταυτόχρονα και την τοπική οικονομία και της δημοτικής κοινότητας Τοπολίων, αλλά και των υπολοίπων κοινοτήτων.
Κύριε Δήμαρχε, σταθείτε επιτέλους στο ύψος που απαιτούν οι συνθήκες του θεσμού που εκπροσωπείται και σταματήσετε να λειτουργείτε ετσιθελικά, κοντόφθαλμα και τελικά επιζήμια για την τοπική κοινωνία μας. 
Επιπλέον σας δίνουμε μια φιλική συμβουλή, προσπαθήσετε με πολιτικά επιχειρήματα, εάν έχετε, να απαντήσετε σε αυτά που κανετε και μας δίνουν το δικαίωμα να σας αποδίδουμε τις ανάλογες εκφράσεις, που αντιστοιχούν σε τέτοιες πράξεις και αφήσετε τις απειλές για μηνύσεις, διότι μόνο πως σας εκθέτουν παραπάνω και αποδεικνύουν ότι δεν έχετε πολιτικά επιχειρήματα.
 Εμείς φυσικά είμαστε στην διάθεσή σας και της δικαιοσύνης, οποιαδήποτε ώρα το επιθυμείτε. 
Υ.Γ Επειδή στην απόφαση της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης γράφει ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοδωρογλάκης δεν καταψήφισε την απόφαση της δημοτικής αρχής δηλώνουμε ότι δεν ισχύει αυτό. Η απόφαση καταψηφίστηκε από το σύνολο των αντιπολιτεύσεων και οτιδήποτε άλλο έχει γραφτεί είναι λάθος αποτύπωση.
Με εκτίμηση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Δήμου Κισσάμου
Σταθάκης Θεόδωρος
Παρτσαλάκης Αντώνιος
Θεοδωρογλάκης Μιχαήλ
Φραγκιουδάκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: