Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΤΟ 2022-23

Εν αντιθέσει με την επένδυση Τσατσαρωνάκη στην Φαλάσαρνα, η άλλη επένδυση της ikos στα Λιβάδια πήρε  θετική γνωμοδότηση απο την ποιότητα ζωής του Δήμου Κισάμου, με 6-7 παρατηρήσεις άνευ ουσία πλην μιας που αφορούσε την μελέτη του παραλιακού μετώπου που την είχαν αγνοήσει οι μελετητές. Είναι ο γνωστός παραλιακός δρόμος, όνειρο περασμένων χρόνων, που μπορεί να γίνει απλά ένας ποδηλατόδρομος τώρα, μιας και για κανονικό δρόμο δεν το βλέπω αν και θα ήταν το σωστό.
Η ποιότητα Ζωής του Δήμου Κισάμου πρότεινε κάτι παλαβά πράγματα και ανευ ουσίας.... το ύψος των κτηρίων να μην υπερβαίνει τα 7,30 μ, να προβλεφθεί στη μελέτη μέρος της ενέργειας να λαμβάνεται με αυτοπαραγωγή, να διευκρινιστούν οι χώροι στάθμευσης για προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες, για την φύτευση του χώρου με αυτοφυή αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης και τέλος να περιγραφούν τα μέτρα προστασίας του οικότοπου....στο ΣΠΔ (σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης)
Αυτές ήταν οι παρατηρήσεις της δημοτικής αρχής... ούτε μια όμως παρατήρηση για το νερό .. οπότε ακόμα έχω απορία πώς θα τροφοδοτηθεί το γιγάντιο αυτό ξενοδοχείο και από πού; Υπάρχει πρόβλεψη κι αν υπάρχει ποιος μπορεί τουλάχιστον να την αναρτήσει ώστε να ξέρουμε, αν συνεχιστεί αυτή η λειψυδρία και τα επόμενα χρόνια, ποιος θα έχει νερό και ποιος όχι; Η αντιπολίτευση τι λέει.....γιατί εγώ μπορεί να φωνάζω αλλά ποιος μ' ακούει; Θα διψάσουμε ομαδικά ή θα πνιγούμε στο νερό που θα βρουν οι νέες γεωτρήσεις.
Πάντως το να κόβεις στα χωριά το νερό και κάποιοι άλλοι να το σπαταλάνε με άδεια είναι μεγάλο πράγμα .. εκτός βέβαια αν από δω και πέρα νερό θα έχουν οι καλοπληρωτάδες και μόνο.
Από πού θα πάρει νερό τελικά το ikos και πόσα κυβικά ημερησίως; 
Και διευκρινίζω ότι είμαι υπέρ της επένδυσης και κάθε επένδυσης αρκεί να μην είναι εις βάρος του συνόλου των κατοίκων... 
Λες να πάρει από την Ποταμίδα;


Υ.Σ Η εταιρία μάλιστα είχε συμφωνήσει με τις παρατηρήσεις της ποιότητας ζωής θέτοντας αυτή το ζήτημα του νερού σε σχετική αλληλογραφία με τον δήμο μας τονίζοντας.....
 -Μετά την γνωμοδότηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Κισσάμου που έκανε υπό όρους δεκτή την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας IKOS KISSAMOS αναφέρουμε τα κάτωθι:
Η εταιρία αποδέχεται όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και διευκρινίζει τη θέση της για τα ζητήματα που τέθηκαν κατά την διαδικασία της διαβούλευσης.
1) Η προστασία του υγροβιότοπου είναι πρωταρχικό μέλημα της Εταιρείας μας και έχει οριοθετηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα όπως ορίζει ο νόμος.
2) Στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης του ξενοδοχείου, προβλέπεται η κατασκευή εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού τριών επιπέδων και η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού για άρδευση. Με τον τρόπο αυτόν προκύπτει σοβαρή εξοικονόμηση της κατανάλωσης νερού με προφανείς
ευεργετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ωστόσο, επειδή από τη διαβούλευση προέκυψε η επιθυμία του Δήμου για σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης, η Εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο παράλληλης σύνδεσης με αυτό.
Κατά την παρουσίαση της μελέτης του ξενοδοχείου στο Δ.Σ Κισσάμου, διατυπώθηκε η πρόθεση του δήμου για δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το ξενοδοχείο με την πύλη της Κισσάμου. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρεία θα κατασκευάσει την περίφραξη του οικοπέδου της προς τον Δημοτικό δρόμο υποχωρώντας προς το οικόπεδό της, ώστε να αφεθεί το απαιτούμενο πλάτος για την δημιουργία πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα εφαρμοστεί από όλα τα
παρακείμενα οικόπεδα μέχρι την πόλη της Κισσάμου. Η ενέργεια αυτή δεν θα μειώσει το ποσό της εισφοράς σε γη που αντιστρέφεται σε εισφορά σε χρήμα, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται από την νομοθεσία.
Τέλος όσων αφορά στο ζήτημα της υδροδότησης της μονάδας, μετά την βεβαίωση του δήμου Κισσάμου για την επάρκεια νερού, θα αποστείλει υπεύθυνο μηχανολόγο μηχανικό ώστε να ευρεθεί ο τόπος υδροληψίας καθ’ υπόδειξη του δήμου.
Για την IKOS KISSAMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: