Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ....

 Το Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης είναι εγκεκριμένο από το 2015 (ΦΕΚ 570/8-4-2015 (GR13) και εκπονήθηκε με βάση το Ν 3199/2003 (ΦΕΚ 280/Α/9-12/2003) που αφορά την 'Προστασία και διαχείριση των υδάτων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2000/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.΄ Το σχέδιο διαχείρισης περιλαμβάνει και την ενιαία διαχείριση ανά υδατικό διαμέρισμα, αφού αναφέρεται στην δημιουργία Δ/νσης Υδάτων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και που δυστυχώς σήμερα, 9 χρόνια μετά το ανακάλυψαν. Αναφέρεται και σε έργα-υποδομές που πρέπει να γίνουν για την καλή κατάσταση των υδάτων (ποσοτική και ποιοτική) στο ΥΔ Κρήτης.
Και όπως είπε ο ΥΠΑΑΤ η νέα μελέτη ενιαίας διαχείρισης του νερού στην Κρήτη θα χρηματοδοτηθεί από την ΤΕΡΝΑ (ιδιωτική εταιρεία)!!!! Με ποιο αντάλλαγμα? Την ιδιωτικοποίηση του νερού? Και δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδραση ..
Κώστας Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: