Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Μετά και την φώτο χθες με τα σκουπίδια έξω απο τους κάδους ανακύκλωσης στο Μουσείο Κισάμου, ο Δήμος πήρε τους κάδους και τους μετέφερε στην κάτω πλατεία. Ήταν η λύση μιας και δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μαγαζί "στέλνει" τα σκουπίδια του με τον μόνιμο μεταφορέα του. Για ένα μαγαζί λοιπόν που δεν έκανε καλά την δουλειά του, θα στερηθούν τους κάδους τα λίγα σπίτια αλλά και όσα μαγαζιά τηρούν τους κανόνες. Κανόνες που όταν βλέπουν οτι ο κάδος είναι γεμάτος δεν τα αφήνουν απέξω αλλά βρίσκουν άδειους ώστε να τα βάλουν.
Αντί λοιπόν να τραβήξουμε ένα γερό πρόστιμο στον αδιάφορο επιχειρηματία απο την χώρα... στερούμε απο τους μόνιμους και κατά πλειοψηφία υπερήλικες κατοίκους του κέντρου τους κάδους. 
Φυσικά μην νομίσετε οτι θα αλλάξει και κάτι στην κάτω πλατεία, απλά ο μεταφορέας θα κάνει λίγα μέτρα παραπάνω αλλά πάλι απ έξω θα είναι τα σκουπίδια αφού έτσι έχει μάθει....  
Και μιας και το κέντρο πλέον κλείνει απο τις 7 ως και το πρωί, καλό είναι ο δήμος να σκεφτεί το μικρό και ευέλικτο απορριμματοφόρο για τα μαγαζιά και τα σπίτια του ιστορικού κέντρου. 
Γιατί όπως φαίνεται κανείς δεν θέλει σκουπιδοτενεκέδες έξω απο τα σπίτια του... στου γείτονα όμως την πόρτα δεν έχει ποτέ πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: