Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ...

Απότομη ήταν η ενημέρωση για τα μουσικά αντισώματα (ανταμώματα) απο τον Δήμο Κισάμου και μας έπιασε απροετοίμαστους. Καλοδεχούμενες τέτοιες εκδηλώσεις σε εποχές πανδημίας που είναι μια διέξοδο για όλους... ειδικά εμάς που έχουμε μάθει να μας προσφέρουν απλόχερα τζάμπα δημοτικές μουσικές βραδιές (απο παλιά). Βέβαια με παραξενεύει το γεγονός δίχως βέβαια να ξέρω και πολλά, οτι όλες θα γίνουν στην πλατεία Τζανακάκη... αν και η πόλη έχει άπλα. Η πλατεία Τζανακάκη έχει αποκτήσει ήδη με το ερμητικό κλείσιμο της την αίγλη που ήθελαν και τα μαγαζιά και ο Δήμος. 
Δεν θα γράψω που πρέπει να γίνονται, ούτε θα διαχωρίσω -όπως ακούστηκε- οτι τον Ιούλη θα γίνουν στην Τζανακάκη, τον Αύγουστο στο Τελωνείο, τον Σεπτέμβριο αλλού, αλλά θεωρώ οτι οι εκδηλώσεις θα έπρεπε να ήταν για όλη την πόλη και σε όλη την πόλη. Τα ίδια είχα γράψει και παλαιότερα επί εποχής Σταθάκη που πάλι φαινόταν οτι υπάρχει ένα ελαφρύ σπρώξιμο στην μικρή πλατεία μας... τα ίδια και τώρα ... μου είναι αδιανόητο να πιστέψω οτι αντιγράφουμε την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Μάλιστα στα λεγόμενα των υπευθύνων ήταν να γίνουν οι εκδηλώσεις σε σημεία που σήμερα είναι ελαφρώς υποβαθμισμένα, πράγμα που δεν το βλέπω....
Ας ελπίσουμε οτι στο ενδιάμεσο των ημερομηνιών θα γίνουν και κάποιες εκδηλώσεις αλλού μέσα στην πόλη ... 
Και να μην θέλεις να μιλήσεις ... με τέτοια αφίσα δεν μπορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: