Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

 Δεν ξέρω αν αποσκοπεί σε κάτι η ανακοίνωση του Δήμου για το "Αίσιο τέλος της περιπέτειας.... (μια Ισπανίδα κουράστηκε στην ανηφόρα του Μπάλου ένοιωσε δυσφορία και κάλεσαν το ασθενοφόρο), αλλά σαν να θέλει να βγάλει τα ματάκια του.
 -Ο Δήμος Κισσάμου εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του στο Κ.Υ Κισάμου και το ιατρικό προσωπικό του για την άμεση ανταπόκρισή τους στο περιστατικό και συνεχίζει να διερευνά τρόπους για κάλυψη παρόμοιων περιστατικών που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον.
Αν ήταν το πρώτο περιστατικό θα έλεγα οτι ναι μπράβο στον Δήμο Κισάμου και στην μονομετοχική που κατάφερε και έσωσε την Ισπανίδα και διερευνά τρόπους να καλύψει με ιατροφαρμακευτική βοήθεια τους 5.000 τουρίστες και ίσως παραπάνω που πάνε στην πανέμορφη παραλία του Μπάλου. Μάλλον θα ήταν το πρώτο περιστατικό φέτος.... γιατί παρόμοια περιστατικά είχαμε τα προηγούμενα χρόνια πάρα πολλά και εκεί εκτός του ασθενοφόρου, χρειάστηκαν και οι άνδρες της πυροσβεστικής αλλά και οι εθελοντές του Ε.Ε Σ τμήματος Κισάμου. Το να μην έχεις ιατρεία στελεχωμένα σε Λαφονήσι και Μπάλο, ακόμα και Φαλάσαρνα, (το περιστατικό με τον νεαρό την Κυριακή...) είναι πέρα απο κάθε λογική. Πως θέλεις να συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς, να τους διαφημίζεις, να υπερηφανεύεσαι, όταν δεν καλύπτεις μια -δυο βασικές ανάγκες; 
Μάλιστα δεν υπάρχει πια και δικαιολογία, οτι για όλα «φταίει η κρίση», δεν μπορεί να σταθεί αυτή η κουβέντα πια και οι υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας πρέπει να είναι οι ανάλογες ώστε να αισθανθούν ασφαλείς.
Με χαρά βέβαια, άσχετο αν άργησαν λίγο, περιμένουν όλοι τι θα βγάλει αυτή η διερεύνηση του θέματος και τι τρόπους θα βρει η δημοτική αρχή -γιατί άραγε δεν τους έχει βρει ως τώρα- ώστε στο μέλλον να καλύψει τα περιστατικά αυτά, σε Μπάλο, Λαφονήσι και Φαλάσαρνα.
Φυσικά καλό είναι να ρωτήσει και κάποιους ειδικούς που χρόνια μιλάνε για αυτά τα περιστατικά στα μονοπάτια μας, όπως τον διοικητή του πυροσβεστικού σταθμού Κισάμου, πυραγό Νικολουδάκη Γιώργο. Από εκεί να ξεκινήσουν....για να μην λέμε "κάθε χρόνο τα ίδια".
Φυσικά εκ του πονηρού μπορεί να βάλουν και τελεφερίκ απο του Μπελιβάνη το μνήμα ως την λιμνοθάλασσα, ώστε να μην κουράζονται οι Ισπανίδες -Πορτογάλεζες -Ρωσίδες κλπ τουρίστριες που θέλουν να ανεβοκατεβαίνουν στον Μπάλο... μεσημεριάτικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: