Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια σπάνια όσο και ενδιαφέρουσα φωτογραφία τότε που το παλιό τσαρσί άρχισε να αλλάζει όψη, δίχως βέβαια οι επόμενοι δήμαρχοι να καταφέρουν, πλην υποσχέσεων, να συνεχίσουν το έργο του Αντώνη Σχετάκη. Βέβαια πολλά άλλαξαν απο τότε και το μικρό κέντρο της πόλης μετατοπίστηκε νοτιότερα λόγω της νέας λεωφόρου, αλλά τότε ήταν ένα βήμα πολύ θαρραλέο και πρωτοπόρο για μια μικρή κωμόπολη όπως ήταν το Καστέλι..

Οι τσάπες του Σημαντηράκη, ρίχνουν τα μαγαζιά που ήταν στην μικρή νησίδα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (ανάμεσα σε πλατεία Τζανακάκη και Σκαλίδη) τέσσερα τον αριθμό, μετά απο απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Καστελίου Κισάμου, να απαλλοτριωθούν οι ιδιοκτήτες τους. Το 1982 πάρθηκε η απόφαση επί δημαρχίας Σχετάκη και τα έριξαν τέλος του 1983 αρχές 1984 επί δημαρχίας Κουφάκη. Το 1987 απαλλοτριώθηκε ακόμα ένα μαγαζί αυτό που βρισκόταν δίπλα στο φούρνο του Μελισσιανού, ήταν το παντοπωλείο Κουνελάκη, για να ανοίξει ο δρόμος και να χωράνε και αυτοκίνητα ... όταν δήμαρχος ξανάγινε ο Αντώνης Σχετάκης.

Βλέπουμε και το παλιό καμπαναριό με το περίφημο ρολόι του Μιχαήλ Αρχαγγέλου.

Η φώτο απο το αρχείο του Δεικτάκη Θανάση και μας την παραχώρησε ο Γιώργος Γεωργιλάκης που το έχει στα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: