Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ

H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων απέστειλε στον δήμαρχο Κισσάμου τις ακόλουθες προτάσεις για τον Μπάλο...
Α) Το εισιτήριο στους οδικούς επισκέπτες να αυξηθεί από 1 ευρώ σε τουλάχιστον 3 – 5 ευρώ.
Β) Τα έσοδα αυτά να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να φτιαχτούν αποδυτήρια αλλά και βιολογικές  τουαλέτες και να υπάρξει παροχή πόσιμου νερού στην κορυφή του βουνού.
Γ) Τα άτομα, τα οποία θα προσλαμβάνονται για την είσπραξη του παραπάνω  ποσού, θα πρέπει να μιλούν άριστα αγγλικά και καλό θα ήταν αυτό να πιστοποιείται, ώστε  να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες.
Επικροτούμε  την άποψη να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης στις παρυφές του βουνού και οι επισκέπτες να πηγαίνουν ως εκεί με λεωφορείο, το οποίο για να καλύψει την επισκεψιμότητα θα πρέπει να περνάει ανά 20 λεπτά τουλάχιστον. Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει την ασφάλεια των επισκεπτών δεδομένου ότι ο δρόμος προς την κορυφή δεν έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές κανονικού αυτοκινητόδρομου.

Ενδιαφέρουσα η άποψη για τον Μπάλο, καλό είναι να μας πει και κάτι για την περιοχή του κόλπου της Κισάμου ....ειδικά όταν φυσά ανατολικός...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απολυτως σωστες οι προτάσεις.....
Επιτέλους πρέπει να δημιουργηθούν και κάποιες υποδομές για τους τόσες χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονται τον ΜΠΑΛΟ.

Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να είμαστε τριτοκοσμικοι...

Και ξέρετε τι ενοώ διότι όλοι έχετε ταξιδέψει σε άλλους τόπους πολύ υποδεέστερους αλλά έχετε δεί πώς τους αναδεικνείουν.....

Ανώνυμος είπε...

Θυμάστε τι λεγατε όταν επι Μυλωνά μπήκε το Ευρω. χαράς την Κίσαμο και ηξερε να αναγνωρίζει τους σωστούς