Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Το 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο με καλεσμένο τον πολυβραβευμένο εικονογράφο και συγγραφέα Νικόλα Ανδρικόπουλο!!!
Το θέμα της ομιλίας είναι "Τι μυστικά μπορεί να κρύβει μια εικόνα;"
Η ομιλία θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους!!!
Λοιπόν, από το 1955 που γεννήθηκα όλο μεγάλωνα.
Κάποια μέρα όμως του 1993 ήρθε ένας κόκκινος φουσκωτός ανθρωπάκος και μου ψιθύρισε κάτι στο αυτί. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να εικονογραφώ παιδικά βιβλία, να κολυμπώ σε χρώματα και να κάνω συννεφένιες σκέψεις.
Ένα παράξενο πράγμα όμως: από τότε έπαψα να μεγαλώνω και γνώρισα ήρωες παραμυθιών που με έμαθαν και να μικραίνω.
Μερικές φορές βραβεύτηκα, γιατί, λέει, τα καταφέρνω καλά στο παιχνίδι της εικονογράφησης, και η χαρά μου τότε ήταν πολύ μεγάλη.
Ίσως οι πιο σημαντικές ήταν το 1993 με το 1ο βραβείο στην Τεχεράνη, το 1999 με το Κρατικό Βραβείο στην Ελλάδα και το 3ο βραβείο πάλι στην Τεχεράνη, ή το 2002 η υποψηφιότητά μου για το βραβείο Άντερσεν.
Ξέχασα να σας πω, ο κόκκινος φουσκωτός ανθρωπάκος μου είχε ψιθυρίσει στο αυτί:
«Ανακάλυψε τα μυστικά και τα μυστήρια του κόσμου των παιδιών».




Δεν υπάρχουν σχόλια: