Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Τα στελέχη, οι εθελοντές και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στα Χανιά, συναντήθηκαν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Κινήματος στα Χανιά, για να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Ν.Χανίων πιστεύει ότι η συρρίκνωση των ποσοστών του Κινήματος είναι συγκυριακό φαινόμενο και οφείλεται κατά βάση στους εξής λόγους :
   α) στην πόλωση του εκλογικού σώματος , στην οποία λειτούργησαν ενισχυτικά και οι δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα ο λαός μας στις εκλογές να μην ψηφίσει για μια ΙΣΧΥΡΗ Τρίτη δύναμη , αλλά να ψηφίσει συντριπτικά για το πρώτο κόμμα και για «πρωθυπουργό» !
   β) στην  ελλειπή τακτική του Κινήματος, με αποτέλεσμα οι θέσεις μας (με δική μας ευθύνη) να μην γίνουν γνωστές όπως θα έπρεπε και να μην φτάσουν «μέχρι και τον τελευταίο ψηφοφόρο στα χωριά του νομού μας».
   γ) στις οργανωτικές αδυναμίες τυ Κινήματος.
Οι εθελοντές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ πιατεύουν ότι το Συνέδριο του Κινήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 4-6 Δεκεμβρίου, θα είναι μια ευκαιρία πολιτικής και οργανωτικής αναγέννησης. Το συνέδριό μας θα είναι μια αφορμή για να  δείξουμε πώς εννοούμε εμείς  τα  ανοικτά κόμματα, πώς εννοούμε εμείς τις συνεργασίες. Θα δώσουμε τη δυνατότητα , και γι’ αυτό απευθύνουμε πρόσκληση,  σε όσους πιστεύουν στις αρχές μας  και κυρίως στους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στο συνέδριο μας. Πιστεύουμε ότι  το χρέος ενός σύγχρονου Κινήματος δεν είναι να χτίσει γραφεία και να περιχαρακώνεται. Το χρέος του είναι να μεσολαβεί έτσι ώστε κάθε φορά οι άνθρωποι και οι λύσεις να έρχονται από την κοινωνία και όχι από τις κομματικές καταψύξεις.
 Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ψηφοφόρους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο Ν.Χανίων , που με την ψήφο τους έδωσαν στα Χανιά το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα ( όπως και το Γενάρη) και αποδεικνύουν περίτρανα πόσο υπερήφανοι νιώθουμε όλοι μας όταν λέμε ότι «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει τις πηγές του στα Χανιά».
Δίνουμε σε όλους αυτούς την υπόσχεση ότι θα τιμήσουμε την ψήφο τους. Τα στελέχη και οι εθελοντές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θα είναι παρόντες σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του Νομού μας, αγωνιζόμενοι πάντοτε για το «συμφέρον των πολλών» .
  Νικόλας Φουρναράκης
Υπεύθυνος Τύπου και ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: