Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ-ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ

Τμήμα πήλινου αμφορέα, που είχε βρει κολυμπώντας σε ακρογιαλιά της Κρήτης επέστρεψε ένας Γάλλος πολίτης στο ελληνικό κράτους. Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, που ξεκίνησε την ομιλία του  ευχαριστώντας Γάλλο πολίτη o οποίος, χθες, επέστρεψε στην Ελλάδα αγγείο στο επίσημο Συμβούλιο των υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 
Ο 90χρονος Γάλλος προσήλθε αυτοβούλως στο ελληνικό προξενείο της Μασσαλίας και δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει το αρχαίο αντικείμενο που είχε στην κατοχή του εδώ και 40 χρόνια, επηρεασμένος από το κλίμα της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: