Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Το δάσος βρίσκεται κοντά στο χωριό Βλάτος και έχει χαρακτηριστεί σαν εθνικό πάρκο και σαν περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους από το Ελληνικό κράτος.
Ο επισκέπτης θα απολαύσει τη μαγεία της φύσης προστατευμένης με τρόπο μοναδικό. Τα μονοπάτια είναι χαρτογραφημένα και υπάρχουν σχεδιαγράμματα με τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς ανάμεσα στα πεύκα τα πλατάνια τής καστανιές και την άγρια βλάστηση η να επιλέξει τη δική του "περιπετειώδη" διαδρομή.
 Το πάρκο της "Ειρήνης" ιδρύθηκε το 1970 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλάτους με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκαίτε και την υλική συμπαράσταση τής Διεύθυνσης Δασών της Βαυαρίας.

Είναι πειραματικό και περιλαμβάνει 150 διαφορετικά είδη φυτών καταλαμβάνοντας μια έκταση χιλίων στρεμμάτων. Το πάρκο βρίσκεται μέσα σε δασώδη περιοχή 20 χιλιάδων στρεμμάτων πού έχει αναδασωθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που θα βρούμε λεπτομέρεις π.χ. αν είναι εύκολη διαδρομή για οικογένεια με μικρά παιδιά, κάποιον σχετικό χάρτη κλπ.
Ενδιαφερόμαστε..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Νομίζω ότι η διαδρομή είναι βατή όλο το χρόνο και έχει μονοπάτια από τον Κατσοματάδο που περνά από το πάρκο με κατάληξη την Μηλιά. Η ανατολική του μεριά είναι άσφαλτος από το χωρίο Αγκυριάννης ως και το Β
λάτος!!!