Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ένα ταξίδι γνώσης και προσφοράς ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής σειράς του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κισάμου. Είκοσι έξι νέοι εθελοντές, με συνοδοιπόρους την πηγαία ανάγκη τους για εθελοντική προσφορά, την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, αλλά και την δίψα τους για μάθηση, ξεκίνησαν ένα μακρύ και όμορφο ταξίδι.
Δίπλα τους, θα είναι πάντα οι εκπαιδευτές, καθοδηγώντας τους και μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Αλλά και όλοι οι Σαμαρείτες του Τμήματος Κισάμου , που ένα χρόνο πριν άνοιξαν ένα παράθυρο στην γνώση και την προσφορά, και που συνεχίζουν αδιάκοπα να γίνονται δέκτες νέων εμπειριών, γνώσεων και δεξιοτήτων.

Στόχος όλων των Εκπαιδευτών - Σαμαρειτών, είναι να μεταδώσουν στους νέους εθελοντές, όχι μόνο τις γνώσεις τους, αλλά και τις αξίες και τις αρχές που διέπουν το Ερυθροσταυρικό Κίνημα και τον εθελοντισμό γενικότερα.
Αλτρουισμός, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και προσφορά. Αξίες το ίδιο σημαντικές όσο και η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων.
Ας καλωσορίσουμε λοιπόν τους νέους μας εθελοντές στην μεγάλη μας οικογένεια, ελπίζοντας κάθε χρόνο, αυτή η οικογένεια να μεγαλώνει παράλληλα με την ανάγκη μας για προσφορά, κοινωνική ευημερία και αλληλεγγύη. Πάντα ανιδιοτελώς και εθελοντικά, αλλά με την συνέπεια και την ευθύνη ενός επαγγελματία.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: