Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟ,ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
            ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ
 ΙΝ.ΚΑ.(ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ) κ. ΑΝΝΟΥΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ
 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου στην προσπάθεια που αδιάκοπα καταβάλλει για την προστασία τόσο των επιχειρήσεων της Κισάμου όσο και των καταναλωτών, από όλους εκείνους που χωρίς κανένα ενδοιασμό ενεργούν εις βάρος των νόμιμων στεγασμένων επιχειρήσεων αλλά και της υγείας των καταναλωτών, διαπιστώνει με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, ότι παρά τις κατ΄επανάληψη επιστολές διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, δεν έχει γίνει καμία από τις απαιτούμενες ....
.....ενέργειες για την προστασία των επαγγελματιών και καταναλωτών της Κισάμου.
Το Παρεμπόριο ασκούμενο στο περιθώριο των νόμιμων συναλλαγών, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλεί την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων. 
Πλήττεται άμεσα η ανταγωνιστικότητα των νομίμως λειτουργούντων επιχειρήσεων , οι οποίες στηρίζουν την οικονομία της τοπικής κοινωνίας, εφόσον  καλούνται να ανταγωνιστούν με άνισους όρους κόστους παραγωγής και διακίνησης, προϊόντα μη ελεγμένης ποιότητας.
O Ν.Ε.Σ.Κ. δέχεται συχνά, τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για τους πλανόδιους μικροπωλητές & τους παραγωγούς που κινούνται στον Τουριστικό Άξονα της Κισάμου και πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες, καθώς και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ελέγχου των πωλούμενων τροφίμων.
Η έλλειψη πιστοποίησης της ποιότητας των  προϊόντων, τα καθιστά επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών, καθώς πολλές φορές είναι προϊόντα αγνώστου προελεύσεως, που πωλούνται ως ντόπια.
Ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου προτείνει
για ακόμη μία φορά:
Το Συντονισμό και τη Συμμετοχή όλων των Αρμόδιων Ελεγκτικών  Οργάνων για την πάταξη κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς που έχει κατακλύσει την Κίσαμο και τον  ευρύτερο Τουριστικό Άξονα της.
Την αυστηρή εφαρμογή της κείμενης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.
Την προστασία του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου.
Τον έλεγχο ποιότητας των πωλούμενων προϊόντων.
Την πληροφόρηση και προστασία του καταναλωτή.
Στη σημερινή εποχή που τα λουκέτα δημιουργούν μία νέα γκρίζα καθημερινή πραγματικότητα, κάθε τι που επιδεινώνει την κατάσταση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πλήττει ουσιαστικά τον ιστό και τη συνοχή της κοινωνίας μας.
Κατόπιν τούτων, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου αιτείται το συντονισμό όλων των Αρμόδιων Φορέων (Δήμος Κισάμου, Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, ΔΟΥ Χανίων-Κισάμου, ΙΝΚΑ Κρήτης) ούτως ώστε μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες να αντιμετωπιστεί  το πρόβλημα του παραεμπορίου στην Κίσαμο.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: