Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Για να καταλάβετε τι πείνα θα πέσει φέτος με το να μην έχουμε λάδι..σας παραθέτω το παράπονο από τα ανατολικά...την Ιεράπετρα!!!  "Η Καλαμαύκα θα βγάλει 200 τόνους από τους 700 που θα έπρεπε να βγάλει. Η Πρίνα δεν θα ξεπεράσει τους 30 τόνους από τους 150 που περίμενε φέτος. Οι Μάλλες θα μείνουν κάτω από τους 300 τόνους αντί να φτάσουν τους 800. Το Καλό Χωριό θα μείνει στους 50 τόνους αντί τους 400 που βγάζει. Η παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας δεν θα ξεπεράσει τους 500 τόνους ενώ έπρεπε να βγάλει 1500. Ο Άγιος Ιωάννης θα μείνει κάτω από τους 150 τόνους ενώ έβγαζε πάνω από 550. Το Καβούσι και η Παχιά Άμμος έχουν τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος, η οποία φτάνει το 95% της παραγωγής. Μόνο το Καβούσι έβγαζε 600 τόνους και δεν θα βγάλει φέτος ούτε για τη σαλάτα. Η Βασιλική περιμένει γύρω στους 50 από τους 300 τόνους που βγάζει. Το Κάτω Χωριό με τους παραδοσιακούς ελαιώνες του, δεν θα φτάσει τους 100 τόνους ενώ περίμενε 400. Τα Σχινοκάψαλα και το Ορεινό θα φτάσουν τους 70 τόνους ενώ έβγαζαν 550. Ο Μακρύ Γιαλός θα μείνει στους 150 τόνους ενώ έβγαζε 600.......Οι εναπομείνασες ελιές πέφτουν μέρα με τη μέρα γιατί κρίθηκε ασύμφορο να ψεκαστούν. Οι παραγωγοί αποφεύγουν να πηγαίνουν στα χωράφια τους γιατί στενοχωριούνται με την εικόνα των ελαιοδέντρων τους, ενώ τα ελαιουργεία φαίνεται ότι δεν θα ανοίξουν στην περιοχή μας. Η ζημιά δεν περιορίζεται μόνο στο λάδι αλλά και στα λοιπά υποπροϊόντα της ελιάς τα οποία συνήθως τα ξεχνάμε "

Δεν υπάρχουν σχόλια: