Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ ΟΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΕΣ

Και ο οδηγός μου έστειλε και το εξώδικο.....
ΕΝΩΠΙΟΝ  ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
Του Εμπορικού Συλλόγου με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» που εδρεύει στο Καστέλι Κισσάμου, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 106, νομίμως εκπροσωπουμένου.
ΚΑΤΑ
1. Της Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΑΕ» που εδρεύει  στα Χανιά, οδός Κυδωνίας και Παρθ. Κελεϊδή, νομίμως εκπροσωπουμένης.
2. Του ΟΤΑ με την επωνυμία “Δήμος Κισσάμου”, που εδρεύει στο Καστέλι Κισσάμου, νομίμως εκπροσωπουμένου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
1. Την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Διεύθυνση Συγκοινωνιών, Πλατεία Ελευθερίας αρ. 1 Χανιά
2. Τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, που εδρεύει στην Αθήνα.
3. Κάθε άλλη τυχόν αρμόδια Αρχή και Υπηρεσία.
**********
Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την παράνομη και αυθαίρετη μετατροπή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των λεοφορείων του ΚΤΕΛ στην περιοχή του Καστελίου,  με την αυθαίρετη κατάργηση της θέσης στάθμευσης και την μετατροπή μιας θέσεως στάσης σε θέση σταθμευσης και μάλιστα σε σημείο επικίνδυνο, μη προβλεπόμενο και σε κάθε περίπτωση μη αποδεκτό, σας αναφέρω τα κάτωθι:
Ως πολύ καλά γνωρίζετε η Εταιρεία με την επωνυμία «ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης ΑΕ», η οποία εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων και τη συγκοινωνιακή γραμμή που συνδέει την Κίσσαμο Χανίων (περιοχή Καστέλι) με την πόλη των Χανίων, προέβη εντός της εκλογικής περιόδου και δη στις 17/6/2012 στην αυθαίρετη, όπως αργότερα απεδείχθη και μονομερή κατάργηση της θέσης στάθμευσης των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ από τη θέση στην οποία βρισκόταν επί δεκαετίες  επί της πλατείας Τζανακάκη και τη μεταβορά της στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, που αποτελεί τον κεντρικό οδικό άξονα και την βασική πύλη εισόδου στην πόλη του Καστελίου. Ως εκ τούτου η περιοχή όπου βρίσκεται το εν λόγω σημείο, επιβαρύνθηκε υπέρμετρα, διότι η στάση επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου μετατράπηκε σε σταθμό επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών και παραλαβής δεμάτων, χωρίς να υπάρχουν οι προδιαγραφές προς τούτο επί της εν λόγω οδού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και κυρίως με αποτέλεσμα να τίθεται καθημερινά σε διακινδύνευση η σωματική ακεραιότητα, η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών της Κισσάμου.
Η ως άνω παράνομη κατάσταση, πρέπει να αρθεί άμεσα, όπως σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως και προφορικά. Συγκεκριμένα, η πάγια θέση μας, την οποία σας έχουμε επισημάνει, προκειμένου να προβείτε στα νόμιμα ως συναρμόδιοι φορείς, είναι η ρύθμιση του θέματος σύμφωνα με το Σχέδιο Πόλεως και μόνον, η οποία είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση τόσο από πλευράς χωροταξίας, όσο και ασφάλειας. Καμμία άλλη λύση, είτε προσωρινή είτε μόνιμη, δεν είναι επαρκής για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Πολλώ δε μάλλον η παρανόμως υιοθετηθείσα λύση δεν είναι ασφαλής, αλλά αντίθετα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, αφού τοποθετείται στην ουσία τερματικόσ σταθμός στην προέκταση της Εθνικής Οδού!! Αντίθετα, στο Σχέδιο Πόλεως έχουν ληφθεί όλες οι ενδεδειγμένες παράμετροι και έχει συνταχθεί συμφώνως προς μελέτες των ειδικών. Δεν είναι δυνατόν να αγνοείτε κάθε έννοια νομιμότητας και να προβαίνετε σε αυτήν την αυθαιρεσία.
Δεδομένου ότι ο Κώδικας Περί Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει μετά τη θέσπιση του Ν. 3852/2010  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» (Α 87) (ά 94§2,4), 186 (Τομέας Ε), 204 (Πρώτο Εδάφιο και Τομέας Δ), 205 (§§1,2), 210 (§1 και Τομέας Γ), 282 (§1), 283§3 και 286) ευρείες αρμοδιότητες στο Δήμο για τον καθορισμό αστικών γραμμών λεωφορείων, αφετηρίας, διαδρομής, στάσεων και τέρματος γραμμών καθώς εν γένει όλες τις αρμοδιότητες για τη κυκλοφοριακή ρύθμιση της πόλης και τους όρους και τις προδιαγραφές της λειτουργίας των ΚΤΕΛ, καλούμε το Δήμο Κισσάμου, ως συναρμόδια Αρχή, να λάβει υπεύθυνη στάση απέναντι στο ζήτημα, προτού χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα.
Επειδή ο Δήμος καλείται επιπρόσθετα, ως εκ της κανονιστικής εξουσίας του που πηγάζει από το Νόμο, να λάβει όλα εκείνα τα μόνιμα μέτρα για την επίλυση ενός ζητήματος που χρονίζει. Καλείται δε στην όλως και άλλως εξαιρετική περίπτωση που αναγκάζεται να υιοθετήσει μία προσωρινή λύση, αυτή να τελεί σε αναλογία μέσου-σκοπού ώστε με την μεταφορά της στάθμευσης λεωφορείων επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, να μην διακινδυνύεται η προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των επιβατών και των διερχόμενων κατοίκων. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε διαιώνιση μίας προσωρινής λύσης θα σημάνει τη συνέχιση μίας απαράδεκτης συγκοινωνιακής κατάστασης για την πόλη της Κισσάμου και τη συνεχή αναβολή της προετοιμασίας και υλοποίησης της οριστικής λύσης, που μόνη είναι η διαμόρφωση του προβλεπόμενου χώρου στο σχέδιο πόλεως. 
Κατόπιν των ανωτέρω, διαμαρτυρόμενοι για την ως άνω αυθαίρετη και απαράδεκτη συμπεριφορά σας, σας καλούμε άμεσα να προχωρήσετε στην υλοποίηση της οριστικής λύσης, που δεν είναι άλλη από αυτήν που προβλέπει το Σχέδιο πόλεως, για την επίλυση του προβλήματος, λαμβάνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις που προβλέπει ο Νόμος για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σταθμού λεωφορείων στον κατάλληλο προς τούτο χώρο που προβλέπει το σχέδιο πόλεως, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία αυτού και ύστερα από τις απαιτούμενες μελέτες.
Μέχρι δε την οριστική ρύθμιση του θέματος, σας καλούμε, όπως εντός προθεσμίας 5 ημερών από λήψεως της παρούσης, αποκαταστήσετε τη νομιμότητα, αίροντας την απαράδεκτη, επικίνδυνη, αυθαίρετη και παράνομη σημερινή κατάσταση, επαναφέροντας τη στάθμευση των λεωφορείων στην πλατεία Τζανακάκη, όπως ήταν επί χρόνια χωρίς κίνδυνο των επιβατών και των κατοίκων. 
Εν όψει των παραπάνω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την ως άνω παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά σας και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να αποκαταστήσετε άμεσα τη νομιμότητα, με την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από λήψεως της παρούσης και να εκκινήσετε πάραυτα τις απαραίτητες ενέργειες για την υιοθέτηση της οριστικής λύσης, ήτοι την υλοποίηση των προβλεπομένων στο Σχέδιο Πόλεως. Σε αντίθετη περίπτωση, σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και διά της δικαστικής οδού.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει με το νόμιμο τρόπο την παρούσα προς α) την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕ», που εδρεύει στα Χανιά, Λεωφ. Κυδωνίας και Παρθενίου Κελαιδή, νομίμως εκπροσωπουμένου και β) στο Δήμο Κισσάμου που εδρεύει στην Κίσσαμο Χανίων, νομίμως εκπροσωπουμένου γ) την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Διεύθυνση Συγκοινωνιών, Πλατεία Ελευθερίας αρ. 1 Χανιά, νομίμως εκπροσωπουμένης και δ) τον κ. Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, προς γνώση τους και για κάθε νόμιμη συνέπεια.
Χανιά, 2 Ιουλίου 2012
Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος – καλών -δηλών


Ο Πρόεδρος του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί (!)...
σημ. εσύ τί καούρα έχεις και σβήνεις συνέχεια το σχόλιο;;;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δεν βγάζει νόημα το σχόλιο σου φίλε...και η καούρα υπάρχει ....