Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΡΧΑΙΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΚΑΙ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ"

Μάλιστα λοιπόν, σύλλογος φίλων Αρχαίας Φαλασάρνης, ο "Νίκος Κακαουνάκης", ιδρύθηκε και παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα στον Πλάτανο Κισάμου.....με παρθενογένεση βέβαια, μιας μπορεί να έχει έδρα την περιοχή, αλλά το συμβούλιο που αποτελείται από "ξενομπάτες" μόνο -όχι ότι είναι κακό- έκανε τις αρχαιρεσίες του αλλού !!!
Βέβαια μιας και δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις οι του Πλατάνου με την αρχαιολογία ...έτυχε και της ανάλογης υποδοχής. Τα Φαλάσαρνα ίσως είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις ανάπτυξης στην περιοχή μας, εκτός από τις θαυμάσιες παραλίες, έχει δυστυχώς για μερικούς, αλλά ευτυχώς για τους πολλούς ένα αρχαιολογικό χώρο που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα θα προσελκύσει διπλάσιο κόσμο από αυτόν που τα επισκέπτεται σήμερα....άρα τεράστιο όφελος για την περιοχή και τους κατοίκους....Απλά χρειάζεται ο άνθρωπος που θα σπρώξει την περίπτωση.
Το ότι δημιουργείται πρόβλημα και δεν θέλουν τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο μια μερίδα κατοίκων είναι δικό τους πρόβλημα και σίγουρα δεν σχετίζεται με αυτά που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες...Χρυσή Αυγή, ούτε φυσικά με τον αρχαιολογικό χώρο...κάτι άλλο υποπτεύονται...τι;

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο σύλλογος σύμφωνα και με την ετοιμολογία της λέξης, για όσους μιλούν ελληνικά, αποτελεί μια συλλογική ομάδα με σκοπό το κοινό καλό. Το όφελος λοιπόν από μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να είναι καθολικό και να μην τάσσεται εναντία στα συμφέροντα κανενός πολίτη.
Όπως κάθε περιοχή έτσι και η Φαλασσαρνα, αδιαμφισβήτητα αυτοί που την αγαπούν και την φροντίζουν περισσότερο είναι οι κάτοικοι της .Δε μπορούμε λοιπόν να αναφερόμαστε σε εναντίωση χωρίς να αναλύσουμε την κατάσταση που υπάρχει εδώ και 27 χρόνια στην περιοχή, ΕΚΤΟΣ και αν επιδιώκουμε την δημιουργία εντυπώσεων και εξυπηρετούμε την εξέλιξη, για μια ακόμη φορά, αδιαφανών συμφερόντων και καταστάσεων.
Για να έρθουμε λοιπόν στο θέμα , δε υπάρχει κανένας κάτοικος που να εναντιώνεται στη προοπτική ανάπτυξης της περιοχή αλλά και της αποκάλυψης του αρχαιολογικού χώρου. Το ενάντιο. Πιστεύουν ότι τα έργα έχουν καθυστερήσει, ο τόπος έχει παραμελυθει και επιπλέον έχει επιβληθεί εδώ και 25 χρονιά ένας απαράδεκτος νομός που δεσμεύει τις περιουσίες τον κατοίκων και υπονομεύει κάθε προσπάθεια προόδου. Τίθενται λοιπόν τα ερωτήματα:
ΓΙΑΤΙ όλα αυτά;
ΓΙΑΤΙ τώρα με πρόσχημα ένα σύλλογο ζητείται ενυπόγραφα η αποδοχή και συμμετοχή τον κατοίκων σ αυτή την κατάσταση;
ΠΟΙΟΙ είναι τελικά αυτοί που επωφελούνται από την αργή έως ανύπαρκτη ανάπτυξη των Φαλασσαρνων;
ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν ούτε καν την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο;
ΓΙΑΤΙ εδώ και 25 χρονιά οι ανάσκαφες δεν γίνονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία;
ΠΟΙΟΣ έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για τους ανθρώπους που σε μια μέρα έχασαν κάθε δικαίωμα για την γη που αποτελούσε μοναδικό πόρο επιβίωσης; ΝΑΙ η απάντηση είναι στο άρθρο σας «είναι δικό τους πρόβλημα» να ξέρετε όμως ότι κάθε δράση φέρει και αντίδραση!!!
Η εξαγωγή συμπερασμάτων από μονόπλευρη και ελλιπή ενημέρωση αποτελεί βασική απειλή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αυτό για το ξεκάρφωτο «χρυσή αυγή» που αναφέρατε! ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΙΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ .

Β. Μ.