Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΒΟΥΛΗ: STOP ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ


Στη 1 Μαρτίου στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαιωάννου έκανε αποδεκτά τα βασικά σημεία της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ   (Δείτε την εδώ: ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ) με την οποία ζητούσε την κατάργηση του αρθρου 31 παρ.1 του νόμου 3904/2010, με το οποίο  μια σειρά παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. υποβιβάστηκαν από πλημμελήματα σε πταίσματα αναμεσα τους η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ και τοξικών ουσιών και η μη τήρηση μέτρων ασφαλείας στους αγώνες ταχύτητος και η παρανομη τοποθέτηση διαφημιστικων πινακίδων με αποτέλεσμα οχι μόνο την μείωση των ποινών αλλά και την ελάττωση του χρόνου παραγραφής.
Η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων όπως και η οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ (πάνω από κάποιο όριο) επανέρχονται στο επίπεδο των πλημμελημάτων έτσι δεν υφίσταται γι αυτά θέμα παραγραφής στη διετία. Θα επανέλθουμε σύντομα αναρτώντας το σχετικό άρθρο του νέου νόμου όπως διαμορφώθηκε τελικά μόλις το πάρουμε στα  χέρια μας.
Το σύνολο των κομμάτων τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της ρύθμισης αυτής (από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζητήθηκε η πλήρης κατάργηση του άρθρου 31 παρ. 1). Την  συζήτηση παρακολούθησε από τα θεωρεία της βουλής 11μελής αντιπροσωπεία από οικογένειες θυμάτων τροχαίων ενώ από τον εισηγητή της τροπολογίας βουλευτή Θ. Δρίτσα κατατέθηκαν στο προεδρείο 164 υπογραφές συγγενών Α βαθμού θυμάτων τροχαίων εγκλημάτων και 3000 υπογραφές άλλων πολιτών που ζητούσαν την ψήφιση της τροπολογίας. Οι παρεμβάσεις μας όλες της προηγούμενες ημέρες είναι φανερό πως έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην ανατροπή των δεδομένων....
.... Για μας η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή. Το ζήτημα Τροχαία Εγκλήματα και Δικαιοσύνη έχει πάρα πολλές πλευρές που πρέπει να φωτίσουμε. Για την συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών των θυμάτων η δικαστική διαδικασία είναι ένα δεύτερο μαρτύριο που υφίσταται μετά το ανεπανόρθωτο συμβάν της απώλειας.
Μια μικρή αχτίδα  φωτός φάνηκε σήμερα: Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η αυτοοργάνωση των οικογενειών των θυμάτων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός είναι ο δρόμος. Από δω και μπρος τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Με τις μικρές δυνάμεις που έχουμε σήμερα ο “SOS Τροχαία Εγκλήματα”, η ΕΥΘΥΤΑ- Ρόδου, η You Are What U Do- Κώστας Κουβίδης και ο ΠΡΟΤΑ – Χανίων πέτυχαν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο.
40.000 άνθρωποι (βασικά νέοι) έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 20 χρόνια από τροχαία εγκλήματα στην Ελλάδα (και υπερδιπλάσιοι έχουν μείνει ανάπηροι). Αν κατορθώσουμε να πείσουμε ενα μικρό ποσοστό των οικογενειών αυτών των ανθρώπων να συμμετάσχει στην κοινή μας προσπάθεια για την υπεράσπιση των θυμάτων και την ασφάλεια στις μετακινήσεις τότε θα αρχίσουμε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Αυτό θέλουμε.
Η σημερινή ημέρα συνέπεσε να είναι η ημέρα γενεθλίων του Βαγγέλη Ντουντουνάκη 15χρονου  από τα Χανιά που χάθηκε στις 8/11/2005 όταν μεταφέροντας με το μηχανάκι τον αδερφό του χτυπήθηκε από οδηγό μικρού φορτηγού που έστριψε μέσα στο αντίθετο ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: