Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ...


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε σήμερα 9-3-2012 υπόμνημα – επιστολή στον Υπουργό και Υφυπουργό του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κους Βορίδη και Μαγκριώτη αντίστοιχα, σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ και της σύνδεσής του με  το Αεροδρόμιο Χανίων.
H επιστολή του κου Βουλγαράκη έχει ως εξής :
1........
2. «Κύριοι Υπουργέ και Υφυπουργέ,........
    .....Όσον αφορά το Β.Ο.Α.Κ. εντός της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ένα τμήμα του μήκους 8 χλμ. (Σούδα - Χανιά - Βαμβακόπουλο) έχει αναβαθμισθεί και λειτουργεί με  τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας ενώ ήδη εκπονούνται οι μελέτες αναβάθμισής του με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας κατά τα τμήματα Ορια Περιφερ. Ενοτήτων Ρεθύμνης - Χανίων μέχρι Βρύσσες και  Αγιοι Πάντες - Καλύβες μήκους αντίστοιχα  11 και 8 χλμ.   Για την ολοκλήρωση  της αναβάθμισης του Β.Ο.Α.Κ. εντός της Περιφερ. Ενότητας Χανίων απαιτείται να αρχίσει το ταχύτερο η εκπόνηση των σχετικών μελετών κατά τα ενδιάμεσα τμήματα Βρύσσες - Αγιοι Πάντες,  Καλύβες - Σούδα και Χανιά - Κολυμβάρι - Κίσαμος μήκους αντίστοιχα 6, 12 και 36 χλμ.
Ο ΒΟΑΚ τελειώνει στο Κολυμπαρι...άλλο τι λένε κάθε φορά οι εκλεκτοί μας.... εξάλλου αν δεν ήταν έτσι για ποιο λόγο σε κάθε αναφορά για το κομμάτι Χανιά-Κίσαμος μπαίνει σφήνα η λέξη Κολυμπάρι..μήπως περνά από το Κολυμπάρι ο ΒΟΑΚ; Όχι φυσικά!!!! αλλά για να καταλαβαίνει ο εκάστοτε υπουργός....και να μην ρωτά σαν ανίδεος..
Κατά 99% κύριε Αντιπεριφερειάρχα μας ούτε παράκαμψη Τοπολίων θα δούμε, ούτε παράκαμψη Έλους, ούτε ΒΟΑΚ στην γειτονιά μας......μόνο λόγια, υποσχέσεις και υπομνήματα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: