Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΡΘΡΟ


Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες αμείβονται το μήνα όσο 9 Έλληνες εργαζόμενοι πολίτες και 14 εργαζόμενοι με ημιαπασχόληση!!!
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής
Ντρέπομαι κυριολεκτικά όταν μιλώ με φίλους μου στο εξωτερικό και με ρωτάνε «ποιους Ελληνες Δημάρχους μιμήθηκαν οι δυο Ιταλοί δήμαρχοι που δώρισαν τους μισθούς τους στη χώρα σας»;;
Δεν έχω τι να απαντήσω!!
Διότι οι «βάρβαροι» φίλοι μου από το εξωτερικό, δεν διανοούνται καν, ότι δεν υπάρχει όχι ένας αλλά ούτε μισός Ελληνας Δήμαρχος που να έδωσε την αποζημίωσή του (έτσι αποκαλούν το μισθό τους οι Δήμαρχοι) στο Κράτος!!!
Φυσικά τους λέω ότι ένα μικρό κόμμα έδωσε ένα εκατομμύριο από την επιχορήγησή του στο κράτος κι αντί για να βελτιώνω το κλίμα το κάνω χειρότερο γιατί, δεν μπορούν να κατανοήσουν οι ... «βάρβαροι», γιατί τα κόμματα χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα!!!
Τους απαντώ ότι ο Πρόεδρός μας έδωσε τον μισθό του στο κράτος, αλλά μου απαντάνε ότι πάλι κερδισμένος είναι αφού κράτησε τα μηνιάτικα δύο ετών, τα οποία αντιστοιχούν σε μηνιάτικα τεσσάρων ετών του Βρετανού Πρωθυπουργού και δύο ετών του … πλανητάρχη Ομπάμα!
Διεθνώς όμως ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης της κάθε πόλης και ο δημοκρατικότερα εκλεγμένος αφού η προσωπικότητα του μετρά περισσότερο στις εκλογές, άσχετα με την τοποθέτησή του στην κομματική παλέτα !
Εκεί κολλάνε οι ευρωπαίοι! 
Είναι δυνατόν να έχουν κάνει τέτοια κίνηση Ιταλοί Δήμαρχοι και οι δικοί μας να κάνουν τις πάπιες;
Ειδικά για πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων, ο μέσος όρος της αμοιβής ενός Δημάρχου ξεπερνά τα 5.000 Ευρώ!
Είναι δυνατόν σε τούτη την κρίση, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες να αμείβονται το μήνα όσο εννιά (9) Ελληνες εργαζόμενοι πολίτες και δεκατέσσερις (14) εργαζόμενοι με ημιαπασχόληση;
Πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται όλοι αυτοί που αντί να δίνουν το καλό παράδειγμα στον χειμαζόμενο Ελληνα , απολαμβάνουν μισθούς Πριγκιπάτου του Μονακό;
Την στιγμή μάλιστα που μπορούν ελεύθερα να ασκήσουν και δεύτερο, τρίτο ίσως και τέταρτο επάγγελμα;
Αν πέραν από τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, προσθέσω τους Αντιδημάρχους και τους εκλεγμένους σε διάφορα πόστα επ΄ αμοιβή, τότε έχω να πω μόνο τρεις λέξεις:
«Ντροπή, ντροπή, ντροπή»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: