Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΗΡΘΑΝ-ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ.... ικανοποιημένοι;.


Επίσκεψη είχαμε προχθές από τον περιφερειακό διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη, συνοδευόμενος από τους διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Ηλία Ποντικάκη και Γιάννη Κανδαράκη, επισκέφθηκε σχολεία στο Καστέλλι Κισάμου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και γονείς(!!!!!!!) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κλινάκης στο ΕΠΑΛ Κισάμου και στο Γενικό Λύκειο Κισάμου, τονίζοντας ότι σε αυτά τα σχολικά κτήρια παρατηρούνται συγκεκριμένα προβλήματα, που σχετίζονται με την ανάγκη συντήρησης, επισημαίνοντας, πάντως, ότι το κόστος των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν είναι αρκετά υψηλό. 
Απορία έχω βέβαια με ποιους γονείς μίλησε όταν ο σύλλογος ήταν απών!
Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο περιφερειακός διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης επιβεβαίωσε ότι έχει δοθεί παράταση έως το τέλος της σχολικής περιόδου κι επομένως, όπως είπε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την πλευρά των γονέων και των μαθητών.
Μήπως τον ενημέρωσαν άραγε πως κατεβαίνουν τα παιδιά τώρα από τα Εννιά Χωριά; Μπα, το προσπέρασαν το θέμα αφού θεωρείτε λήξαν..τον Σεπτέμβρη όμως θα τα ξανακουβεντιάσουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: