Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ


Ο κάθετος οδικός άξονας  προς Χρυσοσκαλίτισσα 
Γράφει ο δημοσιογράφος Γ. Γεωργακάκης στην προσωπική του σελίδα......
Πολύς λόγος, το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τον κάθετο οδικό άξονα Καλουδιανά - Τοπόλια - Μύλοι - Ελος - Βάθη - Χρυσοσκαλίτισσα, συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατομμυρίων ευρώ. 
Και επισημάνσεις περί κινδύνου απώλειας του έργου, που δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εξαιτίας της... ελληνικής γραφειοκρατίας. 
Μόνο που η ελληνική γραφειοκρατία, όσο και αν αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή διαδικασία, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο «έργο πνοής» -κατά πώς έχει χαρακτηριστεί- δεν προχωρήσει. 
Αν αυτό συμβεί οι ευθύνες θα είναι συγκεκριμένες. 
Ξεκάθαρα πράγματα. 
Θα ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (Περιφέρεια Κρήτης) και στον Δήμο Κισάμου, που έχουν και την ευθύνη «ωρίμανσης» και ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας -εγκαίρως- κάθε νόμιμη δυνατότητα και κάθε μέσο ουσιαστικής και αποτελεσματικής πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση. 
Και καμιά γραφειοκρατία -υπαρκτή ή ανύπαρκτη- δεν θα μπορέσει να αποτελέσει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». 
Σχόλιο δικό μου
Τελικά όλοι έχουν καταλάβει ότι το έργο δεν πρόκειται να γίνει ...και όλοι -καλά κάνουν- προσπαθούν να βρουν αν δεν γίνει, ποιος έχει την ευθύνη!!!! Τα ίδια είπε και χθες δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: